August 6

Afla cele mai importante 10 informatii despre canguri!

1.Cangurii sunt animale marsupiale. Acest lucru inseamna ca puiul nu sta mult timp in burta mamei si se naste cand are doar 2 centimetri. Mama cangur cara apoi puiul intr-un buzunar, numit marsupiu, pana cand acesta creste si se poate descurca singur.

cangur

2.Cangurii se misca prin sarituri, folosindu-si puternicele picioare din spate si coada cea mare pentru a-si tine echilibrul. Insa nu pot sari inapoi.

3.Pentru ca mananca doar plante, cangurii sunt vegetarieni.

4.Potrivit unei povesti faimoase, cangurii au primit aceasta denumire din greseala. Cand europenii au vizitat pentru prima oara Australia, au intrebat localnicii ce sunt aceste animale care sar. Ei au spus „Kangaroo”, un cuvant care in limba aborigenilor insemna „Nu stiu”.

5.In fiecare an, Australia exporta 3 milioane de piei de cangur in Europa si America. Aceasta piele este folosita pentru confectionarea manusilor de fotbal si golf. Fotbalistul David Beckham a incetat sa mai foloseasca ghete din piele de cangur dupa ce in 2006 a vazut oribila sacrificare a cangurilor.

6.Cangurii nu-si pot misca picioarele din spate separat si sunt nevoiti sa sara peste tot. Totusi, cand inoata, pot misca picioarele separat. Ce ciudatenie!500

7.Din nefericire pentru canguri, carnea lor devine foarte populara. Carnea de cangur este consumata in cel putin 55 de tari din intreaga lume.

8.Cangurii traiesc in grup pentru a alunga daunatorii ca vulturii si oamenii.

9.Cangurii se pot deplasa foarte rapid si pot sari foarte sus. Pot parcurge 65 de kilometri intr-o ora si sar pana la 2 metri inaltime.

10Cangurilor le place sa calatoreasca si fac acest lucru alaturi de turma lor de-a lungul a intinse campii din Australia. Rareori gasesc apa sa bea, de aceea sunt obisnuiti sa supravietuiasca cu foarte putina apa. Cu toate acestea, un cangur traieste 23 de ani in salbaticie.

 

3816 Total Views 3 Views Today

Tags: , , ,

Copyright Petsmag.ro © 2015. All rights reserved.

Posted August 6, 2015 by Aniela Deby in category "in general

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *