March 23

Ai pisica si vrei sa te muti? Afla ce trebuie sa stii!

Pisicile se obișnuiesc repede în locuința în care cresc de mici. Iar orice modificări în programul zilnic le poate transforma în pisici stresate care vor avea un comportament nepotrivit. Felina de companie poate fi foarte supărăcioasă dacă trebuie să se mute din locul unde a crescut și a trăit cu tine ceva timp. Indiferent de durată, nu le plac schimbările! În cazul în care ești în situația asta, trebuie să te muți pentru că ți-ai găsit un alt job, sau pur și simplu s-a terminat contractul chiriei în care locuiai. Nu-ți fă nicio problemă, aceste sfaturi sunt menite pentru a te ajuta și a-i face pisicii mutarea mult mai ușoară.

  • Pregătește pisica înainte să te muți

Poate că va suna ciudat, dar o pisică la fel ca și un om trebuie pregătită emoțional și fizic pentru a face față mutării. Pisicile nu iubesc schimbările, cum poate nici oamenii nu le adoră, dar le fac față. Gradul de comparație în acest caz este zero, având în vedere că unele schimbări pe noi ca oameni ne fac mai fericiți, dar… pisica își iubește locul unde trăiește în liniște, unde odiniară mânca, se juca și dormea.

Primul lucru pe care trebuie să-l faci înainte să te muți, e să îi pui în vedere pisicii gentuța ei de călătorie. Geanta sa de transport este primul element care trebuie să-i sară în vedere dinainte să o iei prin surprindere.  Pentru că știm cu toții că pisicile nu iubesc gențile de transport, cea mai bună metodă să o faci să le iubească este să îi amenajezi în ea câtuși de puțin un culcuș atrăgător și din când în cânt să-i mai pui câte-o bunătate, o bucățică de ceva… că nu strică. Chiar deloc.

Pe urmă poți să începi să îți așezi cutiile de transportat lucrurile personale prin casă. Apoi gândește-te și organizează-te în așa fel încât să păstrezi aceeași ambianță ca de obicei ca să nu stresezi pisica. Dacă cumva pisica devina mai agitată, mai stresată și mai supărăcioasă din cauza mutării, nu ai încotro decât să apelezi la medicul veterinar pentru niște medicamente de împotriva anxietății, ca să facă față mutării.

  • Mutarea în noua locuință

Ca să nu stresezi pisica foarte tare, închide-o mai bine de exemplu în baie, cu litieră, mâncare și apă inclusă! Pe tot procesul împachetării las-o să stea liniștită în baie la liniște. La timpul în care și baia respectivă trebuie eliberată, nu ai decât să o pui în gentuța de transport și s-o duci cu tine în mașină. Încearcă să nu deschizi geanta brusc, pentru că la cât de speriată este există șanse de 90% s-o ieie la fugă.

După ce ai ajuns la noua locuință, pune-o în zona cea mai liniștită din casă. Asigură-i mâncarea pe care o avea și acasă, aceleași jucării, aceleași obiceiuri pentru a o face să se simtă confortabil. Încearcă să-i muți culcușul în fiecare zi câte puțin pentru a se învăța cu mirosurile și a putea experimenta cum dorește ea toată casă, dar asta doar după ce ai terminat cu aranjatul mobilei și după ce ai terminat cum s-ar zice ” toată munca, de la casa nouă”. În tot acest timp nu uita: Dacă la vechea casă obișnuiai să o lași să vadă împrejurimile în fiecare zi, la noua casă încearcă s-o lași să iasă afară din casă doar după 4 saptămăni, nu de alta… dar nu cred că vei dori să nu o mai găsești. Cum? Foarte simplu! Odată ce a devenit stresată, în câteva zile va fi și mai disperată după vechiul ei locușor!

2836 Total Views 1 Views Today

Tags: , , , , ,

Copyright Petsmag.ro © 2015. All rights reserved.

Posted March 23, 2015 by Aniela Deby in category "pisici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *