October 8

Cainele Beagle

 • Energie
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Afectiune
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Prietenie cu alte animale
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Prietenie cu strainii
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Prietenie cu copiii
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Dresaj
  stea1 stea2
 • Paza
  stea1
 • Inteligenta
  stea1 stea2 stea3 stea4

Standard rasa
Nume Beagle, Beagle englez
Cod rasa Grupa 6, numarul 161
Tara de origine Anglia
Greutate 7-10 kilograme
Inaltime 40-45 centimetri
Blana Scurta, groasa
Culoare Tricolor sau alb cu rosu
Capacitate la nastere 2-14 pui
Speranta de viata 10-13 ani

 

Cainele Beagle mai este cunoscut drept beagle englez sau regal. Este usor de recunoscut datorita aparitiei vanatoresti si este un caine foarte popular.

Origine si istoric

Istoria cainelui beagle este descrisa ca fiind „pierduta printre miturile timpurilor stravechi si fara cercetare, adevarata istorie nu va putea iesi la iveala”. Cainele beagle este un caine de vanatoare, avand un simt al mirosului foarte dezvoltat.

Descriere fizica

Este cel mai popular caine de vanatoare. Are o constructie patratoasa, compacta, cu o blana scurta si usor de ingrijit. Nasul sau este drept si patratos, iar urechile sunt mari si lasate. Ochii cainelui beaglesunt caprui sau hazel (combinatie de caprui cu verde) si are o expresie de parca intotdeauna vrea ceva. Coada sa este dreapta si ar trebui sa stea ridicata tot timpul. Rasa beagle vine in doua variante de culoare: tricolor sau rosu cu alb. Inaltimea cainelui beagle este cuprinsa intre 40-45 centimetri pana la umeri si cantareste intre 7 si 11 kilograme.

Rasa beagle are o blana densa si scurta ce este rezistenta la apa. Naparleste foarte putin de-a lungul anului, insa perierea saptamanala este recomandata. Aproape toti cainii beagle, indiferent de culoare, au coada alba in varf, ce ii ajuta sa fie localizati rapid in iarba.

beagle-pe-canapea-vanatoare

 

Comportament si personalitate

Cainii beagle sunt inteligenti, afectuosi, curiosi, prietenosi si jucausi. Sunt excelente animale de companie datorita marimii si atitudinii deschise fasa de copii. Beagle este plin de energie si i-ar placea o curte imprejmuita in care sa alerge in voie.

Anxietatea de separare, latratul si comportamentul distructiv sunt probleme comune in comportamentul cainelui beagle. Din fericire, toate aceste probleme pot fi prevenite daca face suficienta miscare. Este indicat sa scoti cainele beagle la o plimbare lunga inainte de a-l lasa singur in casa, deoarece isi va descarca energi pe lucrurile din casa. Cainii beagle care latra sau urla, fac acest lucru pentru ca sunt plictisiti. Asigura-te ca are la dispozitie suficiente jucarii si oase de ros, pentru a-l tine activ si a evita dezvoltarea comportamentelor nedorite.

beagle-prietenosi

 

Ingrijire si hrana

In ciuda marimii compacte, cainele beagle are nevoie de multa miscare. La prima vedere pare un caine foarte potrivit pentru un apartament, insa stapanii sai stiu ca are nevoie de plimbari lungi pentru a preveni plictiseala. Crescatorii recomanda cateva plimbari pe zi, plus timp de alergat.

Cainele beagle este curat si nu are nevoie de spalare frecventa, insa unora le place sa se joace in namol, luccru ce necesita o spalare mai frecventa. Urechile lasate sunt predispuse la infectii. Cand aerul nu circula prin urechi, murdaria, apa si bacteriile pot scapa de sub control. O ingrijire lunara a urechilor cu un produs aprobat de medicul veterinar pot pastra urechile curate si ferite de infectiile dureroase.

Cainele beagle are nevoie de trei sferturi pana la o cupa si jumatate de hrana uscata de calitate superioara pe zi, impartita in doua mese.

Sanatate si puncte vulnerabile

Media de viata a rasei beagle este de 12-14 ani. Este destul de mare comparativ cu celelalte rase asemanatoare ca marime. Potentialele defecte ereditare cele mai intalnite la rasa beagle sunt: hipotiroidismul, sindromul durerii la beagle, distrofie corneala, glaucom, hepatita, anemie, surditate, afectiune a discurilor dintre vertebre, narcolepsie, ochi rosii, cataracta, infectii ale urechilor.

caini-beagle-sanatate-si-puncte-vulnerabile

 

Dresaj

Cainele beagle este etichetat ca fiind un caine incapatanat si are reputatia de a fi un caine greu de dresat. Este recomandat ca dresajul sa inceapa cat mai repede posibil, inainte de a se instala incapatanarea. Raspunde bine la dresajul in care se folosesc recompensele si laudele.

Pentru ca are un miros bine dezvoltat, cainele beagle poate incerca sa mearga pe urmele mirosului, dezvoltand, ceea ce crescatorii numesc, surditate selectiva, alegand sa nu mai raspunda atunci cand il chemi. De aceea, este recomandat sa fie permanent tinut in lesa intr-un spatiu neimprejmuit.

Caine beagle de vanzare

Astazi, 8 octombrie 2015, un caine beagle se vinde la pretul de 1000-1500 lei, insa pretul variaza in functie de crescator si varsta cainelui.

1396 Total Views 1 Views Today

Tags: , ,

Copyright Petsmag.ro © 2015. All rights reserved.

Posted October 8, 2015 by Aniela Deby in category "catei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *