February 14

Câinele tău scoate sunete ciudate în timpul somnului?

Te-ai întrebat vreodată de ce cățelul tău scoate sunete ciudate în timpul somnului? Foarte mulți stăpâni au mers la medic pentru astfel de situații. Răspunsul este simplu: cățelul tău visează! De ce vă spun asta? Cu siguranță v-ar fi plăcut ca după ce se trezește să v-o spună el sau ea, dar așa ceva nu se poate din păcate, câinii nu vorbesc și e foarte greu să-ți dai seama dacă acei tremurici și înghiontări se fac din cauză că visează.

Există o dovadă științifică că atunci când un câine visează are aceleași simptome pentru care noi ne speriem noaptea. Câinii sunt la fel ca oamenii, cel puțin așa spuneau într-un documentar. Noi dormim în moduri similare, creierele noastre sunt similare în timp ce există evident foarte multe diferențe între creierul canin și creierul uman, dar la vise suntem asemănători.

Câinii mici visează mai mult

În timp ce nimeni nu este prea sigur de ce, cainii mai mici tind să aibă mai multe vise decât câinii mai mari. Pudelii de jucărie și Chihuahua ar putea experimenta vise noi la fiecare 10 minute, de exemplu, în timp ce un retriever tipic de aur va visa doar o dată la fiecare 90 de minute

Desi poate fi surprinzător și, uneori, chiar înspăimântător de a asista la câinele care acționează în somnul lui, dar comportamentul este normal, firesc, și sănătos.
Ei visează lucruri “pentru câini” și se pare că se simt bine făcând asta. Nu-i mai intrerupeți, nu pățesc nimic. Se întâmplă ca uneori câini să vizeze că sunt pe un câmp de luptă, să viseze cine știe ce tip de aventură, și asta face să-i fie mai accelerată inima și sunetele mai ascuțite ca și cum ar fi răcit.

Cum stii daca cainele are un vis?

Simplu. Uita-te la el sau ea după ce adormi. Dacă observați mișcări ciudate sau sunete aproximativ 20 de minute în care câinele vostru dă cu lăbuța, gângăne, țiuie sau mârâie, puteți paria că cainele vostru este probabil, având în un fel de aventură cu diferite personaje. Nu vă faceți griji. Iubiți-vă animalul de companie pentru că el se mulțumește cu atât!

2701 Total Views 1 Views Today

Tags: , , ,

Copyright Petsmag.ro © 2015. All rights reserved.

Posted February 14, 2015 by Aniela Deby in category "catei", "in general

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *