February 20

Câinii pot fi mai mult decât copii!

Cercetatorii din Ungaria au finalizat un studiu care arată că câinii răspund la contactul cu ochii și indiciile verbale și non-verbale de la oameni la fel de ca și copiii omului în intervalul de doi ani care nu au început să vorbească. Unii caini sunt chiar capabili să înțeleagă chiar și limbi străine sau semnalele de utilaje folosite de auz de a comunica. Câinii au fost capabili să citească indicii non-verbale și să simtă emoția omului, în special atunci când omul folosește contactul cu ochii.

Scoala de Medicina Veterinara din Massachusetts, a declarat: “Câinii sunt în căutarea de expresii a ceea ce omul gândește și vrea să transmită … Acesta este un alt exemplu de bariera presupusă că animalul șiu omul nu se vor putea înțelege, dar din fericire acest mit a fost doborât prin cercetare. Studiul realizat de Institutul de Cercetări Psihologice la Academia Maghiară de Științe din Budapesta, a folosit actrițe care dresează câinii, și au îndreptat atenția spre o oală. Un grup de actrițe au realizat o mișcare din ochi pe care câinele a reușit s-o perceapă și a simțit exact ceea ce a vrut să transmită fără să vorbească. Câinii s-au dus direct spre oală.

În plus, studiul a arătat, câinii au fost mai receptivi la voci de înaltă ținută morală “discuții copil” decât tonuri de conversație mici și normale. În sensul adevărat al propoziției sunt foarte ascultători atunci când le ți morală și le explici că au greșit pe un ton mai dur.Studiul a ajutat și a dovedit  că cainii sunt mai adaptați cu energia, tonul vocii, precum și alte comportamente non-verbale decât ne-am fi putut imagina în mod normal. Alte studii au arătat că câinii posedă vocabulare mici de cuvinte, aud oamenii ce vorbesc și învață ceea ce li se spune în mod repetat, dar aceste studii științifice au ajutat cantitativ, pentru că susține dovezi anecdotice pe care proprietarii de animale de companie au fost foarte bucuroși să le observe.

poze cu york shire terrier

Și-au văzut de câinii care au răspuns intuitiv la energie om-câine  și semnele non-verbale. Studiile subliniază, de asemenea, ritualurile lor de câini care sunt capabile să-i facă  să simtă energia pe care un om o aduce într-o cameră, dar modul în care căinele simte cam aproape orice, să nu te mire dacă atunci când vei fi supărat el va sta într-un colț. Să nu te mire dacă ție îți este somn, iar el va căsca. Pentru că câinele poate fi mai mult ca și-un câine, poate fi ca un copil.

Deci, pentru voi toți acolo, care spun că câinele pe care îl au este ca copilul lor , s-ar putea să fii spus mai corect decat ați fi crezut! Uneori un câine poate fi mai ceva ca un copil! Am dreptate sau nu?

978 Total Views 1 Views Today

Tags: , ,

Copyright Petsmag.ro © 2015. All rights reserved.

Posted February 20, 2015 by Aniela Deby in category "catei", "in general

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *