June 22

Câinii pot turba de la dureri de dinți

” Bună ziua, mă numesc Roxana Neag și am avut de mic un pechinez în îngrijire. Nu era al meu. Era al unei patroane care dorea să stau cu el pe tot parcursul zilei cât aceasta era plecată să încheie contracte prin diferite firme din România. Câinele era foarte liniștit, pentru că nu avea decât 4 luni și jumătate atunci când eu am început să am grijă de el. N-am crezut că e așa liniștit pentru că are o problemă și doar că e plictisit având în vedere că nu a fost obișnuit într-o altă locație decât în locația sa. Nu știa românește. De altfel niciodată nu știam ce și cum să-i vorbesc decât pe limba noastră. El părea că mă înțelege, dar pare-mi-se că nu a fost așa.

turbare caini dinti

Într-una din zile, câinele a început să urle. Dacă îi puneai să mănânce, el nu mai mânca. Singurul lucru pe care îl făcea era doar să roadă orice prinde. Absolut orice. De la telecomandă, pantof, ușă, ușa de la mașina de spălat și de multe ori chiar și scaunele de la masă, ele fiind din lemn. Am crezut că face așa din cauză că se plictisește, așa că i-am cerut stăpânei să-i cumpere mai multe jucării, pe unele dintre ele le-am adus chiar eu de la mine de acasă. Rosul și urlatul dânsului nu a încetat deloc și deja trecuseră câteva luni. Am văzut că îi cresc dinți, dar n-am știut că îl dor. Îi vedeam gingiile umflate și parcă sângerau la un moment dat, dar credeam că așa este normal pentru el.

Stăpâna lui, pe timpul nopții nu a sesizat nimic în neregulă în afară de faptul că nu mai dormea noaptea și doar stătea liniștit lângă pat. Zilele au trecut și odată cu trecerea lor câinele a început să urle mai tare și chiar să crizeze. Atunci a fost un semn de alarmă. L-am dus abia după o săptămâna la medic și am căzut de comun acord să mergem amândouă. Eu deja îl îndrăgeam foarte tare, chiar dacă făcea multe nefăcute. În ziua când l-am dus la medic, a întrebat-o pe dânsa unde îi este carnetul și ce vaccinuri are făcute. Din păcate, nu a avut la îndemână carnetul lui, nu știa ce vaccinuri i s-a făcut și cum a ajuns câinele în România, pentru că totuși el venise deja din Germania. Oricum, aceste informații nu mai contau pentru că s-a stabilit după câteva zile și mai multe expertize că pekinezul Rudy era turbat din cauza durerilor creșterii dinților.

caine_musca

Ce-am vrut eu să întreb este cu totul și cu totul altceva, știți cumva dacă acest lucru este posibil? Câinele după 3 zile a murit. A fost și ars pe nas și tot ceea ce ziceau alții că trebuia făcut, ne-am ocupat mai mulți de el și degeaba. Se poate să fi fost o altă cauză și medicul să nu își fi dat seama?”Mail trimis de Roxana Neag.

” Dragă Roxana, din păcate ne pare rău de pierdere animăluțui tău de companie și nu există nicio dovadă că acesta să fi murit de altceva pentru că rabia este în sine o boală fatală pentru ei. Ne pare rău pentru pierdere și dorim să îți aducem la cunoștință următoarele informații: Rabia este o boala infectioasa care ataca sistemul nervos si cauzeaza encefalita – semnele clinice se manifesta in trei faze distincte: faza prodomala, faza furioasa si faza paralitica. Odata semnele clinice aparute, NU EXISTA TRATAMENT, RABIA ESTE FATALA in 3-7 zile de la instalarea acestora.

2119 Total Views 1 Views Today

Tags: , ,

Copyright Petsmag.ro © 2015. All rights reserved.

Posted June 22, 2015 by Aniela Deby in category "catei

2 COMMENTS :

 1. By Alex`andra on

  wow, nici nu am mai auzit până acum așa ceva. nu îmi închipuiam că se poate ajungr chiar la turbare..

  Reply
  1. By Aniela Deby (Post author) on

   Da, din pacate, dar nu este neaparat. E doar o ipoteza pe care dansa a intalnit-o si sunt sanse sa fie adevarate. Nu e ceva sigur. Oricum, gandeste-te Alexandra ca durerile de dinti sunt groaznice si la noi cand suntem copii. Facem febra, urlam, ei saracii ce sa faca?

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *