May 9

Când se poate spăla un pui de câine sau pisică?

Pentru că spălarea câinilor sau a pisicilor implică un proces destul de complicat, înainte de a-i spăla aceștia trebuie să se obișnuiască cu cada și cu ideea că voi nu vreți să le faceți niciun rău. Veți vedea la început că li se va părea ca și cum ați dori să le faceți câte ceva, cum gândesc ei, dar cred că util ar fi ca de fiecare dată când vă alegeți să creșteți un pui de mic, trebuie să-i obișnuiți. Așa că luați și îi băgați în fiecare zi în cadă și dați-le câte-o recompensă să vadă că nu se întâmplă nimic.

Lucruri-interesante-despre-caini-si-pisici

În general câinii se spală maxim de două ori pe lună din spusele unor veterinari sau maxim 1 dată pe lună, în restul zilelor doar șters cu șervețele umede de căței și curățat, astfel încât să nu mai fie nevoie de baie. De ce? Ei bine, atunci când sunt mici au imunitatea foarte scăzută. Dar să revenim la subiect.

Întrebare: Când și cum se poate spăla un pui de câine sau pisică?

Răspuns:

  Trebuie să introduceți apa, asigurându-vă că nu este nici prea caldă, nici prea rece. Apa va fi până la nivelul genunchilor câinelui. Pe toată această perioadă recompensați animalul. Când s-a obișnuit puteți să folosiți dușul.Pentru spălarea animalelor se recomandă utilizarea exclusivă a produselor veterinare, deoarece produsele de uz uman schimbă pH-ul pielii (care este diferit de cel al oamenilor) și predispun animalul la apariția problemelor dermatologice.Pentru puii de câine trebuie să folosiți produse delicate, adresate vârstelor mici, adică șampoane pentru Puppy. Cât despre pisici, ele ar trebui să se spele și mai rar, având în vedere că pisicile sunt cele mai curate animale, se spală singure.

652x450_073983-baie-caine

Nu se recomandă spălarea puilor mai mici de 8 săptămâni. Până la această vârstă se pot utiliza șervețele speciale pentru pui sau se pot șterge cu un prosop umed. După vârsta de 8 săptămâni se pot introduce șampoane specifice vârstei, blănii etc. Spălarea puilor nu trebuie să fie mai frecventă de o dată pe lună. Dacă animalul se spală mai des, pielea i se va usca. La câinii adulți se recomandă  cam 3- 4 băi anual, însă la câinii de apartament se poate ajunge la o dată pe lună, însă nu mai des de atât.

7799 Total Views 3 Views Today

Tags: , , , , ,

Copyright Petsmag.ro © 2015. All rights reserved.

Posted May 9, 2015 by Aniela Deby in category "catei", "in general", "pisici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *