July 16

Când zicem că cel mai bun prieten al nostru este câinele

Nimeni nu poate să înțeleagă cu adevărat ceea ce este în sufletul unui cățel tratat rău. Nu zice nimeni că n-are voie să doarmă pe preș, dar dacă e un animal de companie, poate dormi și în casă pe preș, nu doar afară la -10 grade. Cel puțin noi așa credem. Nu ne cumpărăm un animal ca să îl lăsăm să fie grămadă de purici și îl luam ca să-i oferim un cămin așa cum el ne oferă nouă liniște și căldură. Că ei asta fac. Sunt măscăricii familiei ca să ne fie nouă bine. Când ne certăm se implică să ne apere și ne este aproape atunci când ne curge o lacrimă.

download

Niciodată când e necăjit nu vine să se plângă. Rabdă pentru că ei știu că noi nu vrem să îi înțelegem. Și atunci n-au decât să doarmă afară pe preș, ca ziua să mergem cu el în lesă și să ne lăudăm că avem cățel frumos. Cățeii de talie mare trebuie să doarmă în cușca lor, unde la fel, trebuie să aibă cât de cât puțină căldură pe timpul iernii. Iar pe timpul verii la fel. Să îi fie răcoare. Nu-i puteți pune vara în cușcă fân, ci veți face asta doar iarna. Ei, dacă ar fi oameni și noi câini, poate ne-ar trata mai bine decât îi tratăm noi uneori.

download (1)

Am văzut cu ochii noștrii, mulți dintre noi, cum vecinii, neamurile, cunoștințele batjocoresc câinii. Indiferent dacă sunt maidanezi sau câini de rasă, ei au suflet. Poate că și cei de pe stradă, câinii vagabonzi, de care la majoritatea femeilor le este frică, nu s-ar comporta așa cu noi dacă nu ar fi fost bătuți, lăsați flămânzi și alungați de acasă. Da, cam asta e problema. Dar nu mai contează pentru noi. Noi să fim bine iar pe ei să-i chinuim.

download (2)

Sfat: Nu vă mai lăsați câinii să doarmă afară pe preș. Pe lângă faptul că câinele este cel mai bun prieten al nostru, de când e lumea, noi nu știm să-i tratăm ca pe adevărați prieteni. Pentru că pe prieteni nu îi punem să doarmă la ușă, nu le dăm resturi și grăsimi de mâncare, nu îi lovim și nu îi bruscăm. Așa că, doar atunci vom putea spune că cel mai bun prieten al nostru e câinele, când vom ști să-l tratăm ca pe un adevărat prieten. Asta să fie clar.

612 Total Views 1 Views Today

Tags: , ,

Copyright Petsmag.ro © 2015. All rights reserved.

Posted July 16, 2015 by Aniela Deby in category "in general

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *