July 8

Care sunt nutrientii de care au nevoie cainii?

Dupa cum bine stiti, toti cainii au nevoie de anumite formule de nutrienti pentru a se simti in forma. Nu pentru ca este un moft ci pentru ca un anumit corp functioneaza doar asa. Nutrientii sunt substante obtinute din alimente si sunt folosite de catre un animal ca sursa de energie si ca parte importanta a proceselor metabolice, necesare pentru mentinere si dezvoltare. Animalul de companie primeste in mod normal toti nutrientii de care are nevoie prin consumul de alimente de calitate.

Afla mai multe despre cele sase clase esentiale de nutrienti, de care cainele tau are nevoie pentru a fi sanatos si in forma. Apa. Apa este cel mai important nutrient, esential pentru viata, care reprezinta 60-70% din greutatea corpului unui caine. Chiar daca alimentele pe care le consuma un caine ii confera si o anumita cantitate de apa, hidratarea este foarte importanta. Astfel, cainele trebuie sa aiba la dispozitie in permanenta un bol cu apa proaspata si curata. Deshidratarea poate avea consecinte grave asupra sanatatii cainelui.

300-reflux acid caini

Proteine. Proteinele sunt esentiale pentru formarea celulelor, tesuturilor, organelor, enzimelor, hormonilor si anticorpilor. In plus, proteinele sunt importante petnru crestere, reproducere si vindecare. Proteinele pot fi obtinute din surse animale si vegetale. Proteinele din surse animale, ca cele din pui, miel, curcan, vita, peste si oua contin animo acizi importanti. In plus, proteinele se gasesc si in cereale si soia, insa sunt considerate proteine incomplete.

Grasimi. Grasimile sunt cele mai concentrate forme de energie, fiind esentiale pentru structura celulelor. Sunt necesare penrtu o serie de procese metabolice, inclusiv pentru productia de hormoni. In plus, grasimile sunt necesare pentru absorbtia si utilizarea vitaminelor solubile in grasimi, dar si pentru protejarea organelor interne. O deficienta de acizi grasi esentiali prezinta un risc marit pentru cresterea si dezvoltarea animalului.Acizii grasi omega 3 si omega 6 joaca un rol vital in vindecarea inflamatiilor. In aceste conditii, aportul de astfel de acizi grasi este extrem de benefic pentru piele, incheieturi, intestine si rinichi.

Carbohidrati. Carbohidratii ofera energie pentru toate tesuturile organismului si joaca un rol vital pentru sanatatea intestinelor. Fibrele sunt anumite tipuri de carbohidrati care ajuta la modificarea populatiei de bacterii din intestinul subtire si previn diareea cronica.Vitamine. Vitaminele sunt catalizatori pentru reactiile enzimatice. Cantitati mici de vitamine sunt esentiale pentru caini, pentru procesele metabolice normale. Majoritatea vitaminelor nu pot fi sintetizate in organism, astfel ca trebuie procurate din dieta.

Atunci cand un caine are o alimentatie echilibrata, suplimentarea cu vitamine nu este necesara. Astfel, este foarte important ca medicii veterinari sa monitorizeze starea de sanatate a cainilor si sa evite hipervitaminoza, o conditie mult mai frecventa in zilele noastre decat hipovitaminoza. Excesul de vitamine poate avea consecinte grave pentru sanatatea cainelui, ducand la afectiuni severe.Minerale. Mineralele sunt compusi anorganici, care nu sunt metabolizate si care nu ofera energie. Acesti nutrienti nu pot fi sintetizati de organismul animalelor astfel ca trebuie procurati prin intermediul alimentatiei.

In general, mineralele sunt importante pentru oase, dinti, pentru mentinerea nivelului optim de fluide si pentru participarea la reactiile metabolice.

592 Total Views 1 Views Today

Tags: , , , ,

Copyright Petsmag.ro © 2015. All rights reserved.

Posted July 8, 2015 by Aniela Deby in category "catei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *