August 4

Care sunt rasele de caini potrivite pentru copii?

Stiai ca detinerea unui caine ii ajuta pe copii sa invete mai repede si sa fie mai responsabili? Numeroase studii arata ca aceste animale de companie maresc increderea in fortele proprii, iar copiii care au grija de caini sunt mult mai sociabili si cooperanti!

Cand suntem parinti vrem tot ce-i mai bun pentru copilul nostru. Chiar si alegerea unui caine care sa faca parte din familie va fi o alegere grea. In primul rand inainte de al alege trebuie sa stiti si cateva informatii despre rasa lui.  Descopera mai jos cele mai potrivite rase de caini pentru copii!

4cd26f9899b43

Daca vrei sa il implici pe cel mic in cat mai multe activitati si sa il inveti sa devina mai responsabil atunci este indicat sa ii cumperi un caine. Se vor imprieteni rapid, vor petrece mult timp in aer liber, iar copilul tau va invata sa aiba grija de cineva.Ai grija insa sa supraveghezi intotdeauna interactiunea dintre copilul tau si catel si de asemenea sa il inveti pe cel mic sa trateze intotdeauna cainele cu respect.

Iata mai jos cele mai potrivite rase de caini pentru copii:

Golden Retriever

Cainele din rasa Golden Retriever este de incredere, inteligent, prietenos si foarte devotat. Nu este nici agresiv, dar nici timid, insa dispune de o rabdare exemplara, ceea ce este o trasatura esentiala pentru un caine de familie, care traieste in apropierea copiilor.

Chiar daca nu are nevoie de foarte multa miscare, cainele din rasa Golden Retriever iubeste sa se joace alaturi de stapani si copii.

Labrador

Labradorul este una dintre cele mai populare rase de caini din lumea intreaga. Cainele din aceasta rasa este jucauss, rabdator, iubitor, protector si de incredere. Are o personalitate foarte placuta si este si foarte inteligent, ceea ce il face candidatul potrivit pentru o familie cu copii.

Poodle

Chiar daca este unul dintre cei mai intalniti caini la concursurile de frumusete canina si se remarca prin tunsorile neobisnuite, cainele din rasa Poodle este foarte inteligent si tandru. Este ideal si pentru copiii care sufera de alergii, deoarece naparleste foarte putin.

Este insa un caine elegant, care are nevoie de periere in fiecare zi. In plus, atunci cand se ataseaza de familia sa devine foarte iubitor si loial. Este un partener de joaca ideal pentru copii, datorita temperamentului calm si rabdator.

Setter Irlandez

Recunoscut datorita blanii de culoare roscata, cainele din rasa Setter Irlandez este jucaus si energic. Ii place sa fie in apropierea oamenilor si se intelege foarte bine cu copiii. Deoarece are nevoie de multa miscare, acest caine este potrivit pentru copiii foarte energici.

Cainele din rasa Setter Irlandez este si foarte inteligent si usor de dresat, astfel ca este perfect pentru o familie iubitoare.

Vizsla

Cainele din rasa Vizsla are nevoie de foarte multa miscare, astfel ca este potrivit pentru familiile active, cu copii energici. Vizsla este un caine foarte placut, tandru si iubitor, foarte loial familiei din care face parte. In plus, este inteligent, de incredere si rabdator si adesea formeaza o legatura foarte stransa cu familia din care face parte.

Newfoundland

Cainele din rasa Newfoundland iubeste foarte mult copiii si este foarte protector cu ei. Bland, tandru, prietenos si rabdator, acest caine este un adevarat ”sfant”. Totusi, cainele din rasa Newfoundland este potrivit pentru familiile care locuiesc la curte, deoarece este un caine masiv, care are nevoie de mult spatiu de desfasurare.

In plus, cainele din rasa Newfoundland este un foarte bun inotator si este cunoscut ca poate salva vieti in situatii de urgenta.

Collie

Popular in toata lumea, in special datorita serialului ”Lassie”, cainele din rasa Collie este bland si prietenos, usor de dresat si foarte protector cu familia sa. Collie se intelege de minune cu copiii si ii place foarte mult sa se joace cu ei si sa petreaca mult timp in aer liber.

Copii-si-cainii-sunt-prieteni-nedespartiti-Noi-Romani-in-UK

Totusi, deoarece are o blana mare si deasa, cainele din rasa Collie are nevoie de ingrijire zilnica. Acesta poate fi insa un bun exercitiu de responsabilizare pentru copii.

3002 Total Views 1 Views Today

Tags: , , ,

Copyright Petsmag.ro © 2015. All rights reserved.

Posted August 4, 2015 by Aniela Deby in category "catei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *