May 26

Cât de des trebuie să mănânce un câine?

Dintotdeauna a existat o intrebare unica in cazul proprietarilor de caini. “Cat de des ar trebui sa imi hranesc cainele?” Răspunsul celor pricepuți în domeniu la această întrebare diferă. În primul rând că se administrează mâncarea în funcție de vârsta pe care o are cățelul și nicidecum pe pofta pe care o săvârșește în timp. De exemplu: Un câine sub trei luni trebuie să mănânce cel puțin patru-cinci mese pe zi. În schimb câinii care se află între trei luni și cinci luni trebuie să mănânce măcar trei mese pe zi. De ce? Pentru că ei acum cresc și au nevoie de aceste mese pe zi pentru a se dezvolta și crește sănătos.

Moist Dog Food in Bone shaped bowl
Moist Dog Food in Bone shaped bowl

Însă în momentul când vor crește și vor deveni câini adulți, nu va mai trebui să le dați atât de mult de mâncare, pentru că aceștia nu vor trebui să mănânce la maturitate decât o dată dimineața și o dată seara. Este foarte important să vă învățați câinele să mănânce după un program fix pentru că vă va fi și vouă mai ușor. Se întâmplă ca de multe ori din cauză că stăpânului îi este lene să se ocupe de hrana lui și de o administrare corectă să nu se observe deloc când animalul are probleme de sănătate. Însă dacă îi oferiți de mâncare la timp, veți vedea după felul lui de a mânca, dacă o vrea, dacă nu vrea, că ceva nu este în regulă cu el. De obicei când se simt rău primul semn este că nu vor să mănânce. Și ei au mare nevoie de o educație complexă în ceea ce înseamnă mâncarea și orele de masă fixe.

sfs

Pe lângă programul fix de masă, veți avea și dumnevoastră beneficii în sensul că dacă mănâncă după un anumit program își va face nevoile tot după un program. Ceva de genul, acum mănâncă, apoi vrea afară. Este ceva normal și vă va fi mult mai ușor așa decât să îi dați de mâncare când vă aduceți aminte. Ce vrem să aveți în vedere, aceștia trebuie să mănâce o mâncare care să le îndeplinească toate nevoile alimentare. O mâncare care să aibă atât acizii grași de omega care îi mențin blana și pielea sănătoase, dar și glucosamină și chondroitină ca să-l ajute să își păstreze sănătoase articulațiile.

krantz-pui-hrana-economica-pisici-adulte

De multe ori sfatul nostru este: Pentru a rămâne la un fel de mâncare potrivit pentru cățelul vostru, cereți părerea unui medic veterinar, pentru că noi nu vă putem spune decât că ceea ce zice veterinarul este întotdeauna mai bine decât ceea ce facem noi de capul nostru.

3298 Total Views 2 Views Today

Tags: , , ,

Copyright Petsmag.ro © 2015. All rights reserved.

Posted May 26, 2015 by Aniela Deby in category "in general

2 COMMENTS :

 1. By Buculesei S. on

  Multumesc pentru acest articol. De curand mi-am cumparat si eu un caine si eram curios de cate ori pe zi trebuie sa-i dau de mancare.

  Reply
  1. By Aniela Deby (Post author) on

   Cu mare drag. E bine de știut că dacă e un puiuț trebuie să mănânce cât mai des.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *