May 7

Ce au voie sa manance cainii

Pentru că mulți dintre noi ne-am întrebat la un moment dat cam ce au voie să mănânce câinii din alimentele pe care noi le mâncăm frecvent, ne-am gândit să venim în ajutorul vostru în cazul în care credeți că ai voștri căței s-au săturat de mâncarea sănătoasă pe care le-o oferiți. Nu de alta, dar puteți schimba și cu altceva, la fel de sănătos, doar pregătite cu multă atenție:

Ca să vă asigurați că le dați câinilor voștri mâncare pregătită cu atenție, plină de nutrienți, care să îi ofere o dietă sănătoasă, balansată, trebuie să-l hrăniți cu hrană super-premium. O mâncare de calitate superioară pentru câini, dar asta nu înseamnă că nu aveți voie să vă răsfățați micuții din când în când cu mâncare pentru oameni. Trebuie să aveți însă în vedere că acestea trebuie să fie gătite corect, fără grăsime și fără să le oferiți câinilor în exces. Doar câte-o gustărică și le este de ajuns.

√ Carne slabă

Câte-o bucățică de carne slabă face bine oricui. Așa că majoritatea câinilor voștri pot mânca liniștiți câte-o bucățică de carne de pui, dar mare atenție: să nu uitați să eliminați toată grăsimea de pe carne, inclusiv pielea de pe pulpele de pasăre. Iar bucățile de carne pe care le puteți oferi câinilor voștri ca și o gustărică, nu trebuie să conțină nici măcar un os micuț. Asigurați-vă că nu există acel os în carne și apoi le-o puteți da!

caine-safe-carne

√ Fructe proaspete fără semințe și sâmburi

Dacă vreți să adoptați câteva gustări esențiale și sănătoase pentru micuții voștri, le-ați putea da feliuțe de măr, portocale, banane și pepene verde. Acestea constituie mici delicii pentru cățeii voștri, la fel cum pentru noi de multe ori un deliciu nu înseamnă decât o prăjitură. Asigurați-vă însă că nu au rămas printre ele semințe sau sâmburi, ca să evitați complicațiile. Sâmburii și semințele sunt toxici atât pentru noi cât și pentru animale.

caine-bun-fructe

√ Legume

Câinii voștri pot savura un snacks sănătos de cartofi, porumb, mazăre și  morcovi. Chiar și un cartof copt este bun pentru ei. În orice caz, mare atenție: ei nu au voie să mănânce legumele crude!

caine-legume

√ Orez fiert și paste

Câinii adoră orezul fiert și pastele. Puteți încerca și veți vedea că aceștia se bucură enorm pentru o farfurie cu orez, mai ales dacă acesta mai este amestecat și cu bucățele de pui. De ce? Pentru că ajută sistemul gastro-intestinal.

caine-orez

2442 Total Views 1 Views Today

Tags: , , , , , ,

Copyright Petsmag.ro © 2015. All rights reserved.

Posted May 7, 2015 by Aniela Deby in category "catei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *