March 28

Ce face animalul când esti plecat de acasă? Greselile stăpânului!

Animalului îi plac pantofii

V-ați gândit dacă ar fi să plecați de acasă ce ar face animalul fără voi? Cred că nu. Țin minte că am avut o conversație cu cineva care îmi spunea că nu își poate lăsa animalul acasă fără să cheme pe cineva care să stea cu el. În cazul în care ați uitat, câinele nu are nevoie de o dădacă doar dacă câinele respectiv reprezintă un pericol atunci când nu sunteți în zonă. Mi s-a întâmplat și mie să văd cum cățelul meu îmi distrugea pur și simplu pantofii. Dar asta nu a fost problemă.

 

L-am dezvățat de obicei zicându-i pe un ton ” nervos”, ” Boby, nu este voie să faci asta”. Între timp am observat că a înțeles, chiar dacă dormea cu pantofii mei doar cu ei în nas. Probabil îi plăcea să-mi simtă prezența, dar n-a mai fost un pericol. A învățat prin cuvinte că a rupe pantofii stăpânului înseamnă a rămâne singur în casă și asta a fost bine. De multe ori îmi puneam câinele la colț. Dar făceam asta doar pentru a-l face să înțeleagă că gestul lui nu este întocmai unul foarte corect.  Locul câinelui nu este într-o ladă de pantofi, dar nici în dormitor.

Animalului îi place dormitorul

Mi-am lăsat câinele de multe ori în dormitor, zicând că dacă stă câteva ore singur acolo cu mâncare, apa și șervelul lui de făcut nevoile, nu s-ar întâmpla nimic. Ciudat mi s-a părut când am revenit acasă și toată plapuma îmi era înșirată pe jos cu bucăți de vată prin ea… Foarte supărată am rămas, dar n-am avut decât să îl fac să înțeleagă că cu acea plapumă el se putea înveli cu mine odată.

 

Ce-am făcut? L-am lăsat să doarmă câteva nopți cu mine, după care l-am dezvelit și i-am explicat „ Pentru că ai rupt-o, tu nu ai voie să ai căldură”, știu că a fost un gest incredibil de nebun dar câinele la fel ca un copil a înțeles că nu-l învăț nimic greșit, doar că nu sunt de acord cu distrusul unor bunuri. Problema era alta: Nu trebuia să-l las în dormitor. Dormitorul nu este făcut pentru el, astfel l-am închis în baie.

Animalului îi place baia

Știu că va suna nebunesc. Dar știu că musafirilor mei nu le-ar fi plăcut să stea la masă în living cu câinele meu lângă el. Nu m-am supărat. I-am spus lui Bobby că este destul de mare și că trebuie să înțeleagă” Mami are musafiri, vei sta puțin în baie până pleacă toată lumea”, este ok Bobby? A lătrat în semn de afirmare și atât a fost. I-am spus să fie cuminte, dar nu știu ce a însemnat asta pentru el. Desigur n-avea nicio vină. Nu era el cel care a greșit.

 

Mi-am văzut de treabă. Am petrecut cu musafirii, iar atunci când unul dintre ei a vrut să meargă la baie, s-a întâmplat ceea ce n-am vrut să se întâmple. Câinelui i-a fost atacată locuința care în acel moment era baia, intrase peste el un necunoscut și a fost foarte normal ca acesta să sară pe el. Nu i s-a întâmplat nimic. Dar vă spun sincer că a plecat toată lumea după ce el a închis ușa. L-am mai lăsat puțin… până când m-am gândit că e timpul să-l aduc dincoace. Era ceva normal. Stăsese ceva timp de la incident. Dar pe când să-l scot… toată hârtia îmi era împrăștiată pe jos. În cazul ăsta n-am mai avut ce face.

Învățătură de minte: Niciodată nu-ți lăsa cățelul în locuri în care el ar putea distruge ceva. Nu-l închide în baie, nu-l închide în dormitor și lasă-l să stea în locurile unde este obișnuit să circule toată ziua pentru că de multe ori vă pot asigura că nu se întâmplă nimic. Atât doar că va sta lângă ușă și vă va aștepta atunci când sunteți plecați cine știe cine pe unde… așa sunt câinii, așa sunt și pisicile, dacă v-ați cumpărat animal, trebuie să fiți părinți responsabili!

O parte din scrisoarea ” Greșelile stăpânului și animalul său” trimisă de către Mihaela Stoica!

 

 

2435 Total Views 1 Views Today

Tags: , , ,

Copyright Petsmag.ro © 2015. All rights reserved.

Posted March 28, 2015 by Aniela Deby in category "in general

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *