July 27

Ce faci daca animalul de companie se ingrasa?

Cum ar fi dacă dintr-o dată animăluţul vostru de companie s-ar îngrăşa peste noapte? Se ştie că dacă ei sunt în procedeul de creştere acest lucru este ceva normal, însă dacă ei se îngraşă când deja au terminat procesul de creştere, posibil să fie o problemă sau pur şi simplu incoveniente atunci când credeţi că le oferiţi o alimentaţie sănătoasă, iar realitatea e diferită.

Mancare-slaba-pentru-caini-grasi

Obezitatea se întâlneşte acum şi în cazul animalelor. Nu mai este un lucru atât de grav care poate fi întâlnit numai la oameni. Pentur că multe animale urmează exemplul stăpânilor, ajung să fie mai grase în aşa fel încât sănătatea le este pusă în pericol. Şi pentru că sunt multe moduri de a preveni asta, ar trebui să le luaţi în considerare având în vedere chiar şi aspectul financiar. O dietă pentru animalul de companie poate fi puţin costisitoare. Pentru că vizitele la medicul veterinar se plătesc, absolut de fiecare dată când veţi merge.

Cercetătorii americani, care fac studii în domeniu, cred că explicaţiile ar putea ţine de existenţa unui virus care dereglează organismul animalelor, de anumiţi compuşi din mediu care afectează hormonii sau de schimbări în mediul înconjurător. Şi indiferent de explicaţie, cert este că nişte stăpâni care îşi iubesc animalele de companie, nu pot sta cu mâinile în sân, mai ales că obezitatea agravează probleme respiratorii şi grăbeşte ca diabetul, artrita şi bolile de inimă să apară şi mai repede.

Cum îţi dai seama dacă animalul este prea gras?

În primul rând trebuie să ştiţi care este greutatea normală a animalului pe care îl aveţi. La câini spre exemplu, se întâmplă ca la unele rase musculatura să fie mai mare, câinii să fie mai mici, alţii mult mai mici, şi de asta vor fi și diferiți ca și greutate. Așa că e foarte bine să ne informăm înainte să ne facem griji că ar fi grași. Însă, în prima fază, dacă sunt grași… primul lucru pe care trebuie să îl faceți, este să îl duceți la medic.

4cee2d9385357

Cum îl faci să slăbească?

În primul rând dacă medicul v-a recomandat să schimbați radical mâncare animalului, e recomandat să o faceți treptat ca aceștia să nu aibă probleme de adaptare. Amestecul de mâncare trebuie să conțină trei părți mâncare veche și trei părți mâncare nouă, ca apoi peste 7 zile să nu le mai fie servite decât mâncarea nouă.

Ce să nu îi dai de mâncare?

În niciun caz nu sunt incluse în meniu resturile de la masa voastră. Chiar dacă sunt pofticioși. Bucățile de pâine, carne, grăsime, unt, îngrașă un câine sau o pisică, așa că e cazul ca să arunci resturile la gunoi. Chiar și cu recompensele. Cu toții știm că dacă sunt ascultători merită să roadă și ei câte un oscior, un biscuite de căței sau știm noi, orice altceva ce oferiți voi ca și recompense. Însă, din păcate, mai răruț cu ele, că-i mai drăguț.

caini grasi

Sunt unii stăpâni care crezând că își răsfață cățelul nu fac altceva decât să îi îngrașe. Pentru că dragilor, pentru ei mâncarea pe care le-i oferiți le este îndeajuns. Nu uitați că animalul, la fel ca un om, are nevoie de sport, joacă, înot, ca să fie atât ferit de obezitate cât să nu fie deloc sedentari. Aveți grijă de ei! Și atunci când observați că e ceva neînregulă cu ei, vizitați medicul veterinar.

1766 Total Views 1 Views Today

Tags: , , , ,

Copyright Petsmag.ro © 2015. All rights reserved.

Posted July 27, 2015 by Aniela Deby in category "catei", "hrana speciala", "in general", "pisici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *