May 1

Ce NU trebuie să mănânce câinii

De-a lungul timpului ni s-a întâmplat să ne lovim de tot felul de lucruri. Începând de la oameni care dau de mâncare câinilor chipsuri, până la oameni care beau cot la cot cu câinele lor câte-o ladă de bere. Și câinele chiar nu avea nimic, pe când stăpânul lui dormea sub masă. Puțin ne pasă de stăpânul lui. Cert este că în lumea asta există tot felul de lucruri care trebuie evitate pentru ca cățelul să se dezvolte corect. Stăpânul nu are voie să îi dea niciodată alimentele interzice indiferent cât de mult îi place câinelui sau nu. Și asta se întâmplă tot timpul. Mai ales atunci când se zice” nu e voie” parcă pe unii îi chinuie talentul și mai mult. Nicio problemă. Sperăm să nu se mai întâmple asta, pentru că deja sunt sute de locuri unde te poți informa, ce are voie, ce nu are voie, ce-i dăunează, ce nu-i dăunează.

3696-caine cu gastrita-alimentatie

 • Avocado

Știm cu toții cât de greu este, atunci când te pui în pat la film, cu un bol de guacamole în mâna și unul cu chipsuri în celălalt. Suntem total de acord că ochii mari și privirea șantajistă sunt îndreptate spre tine cu gândul de a-i da și lui puțin. Dar NU!  Niciodată să nu le dați câinilor voștri să mănânce așa ceva. De ce? Pentru că pe cât de normal pare un aliment pentru noi, pentru câini este toxic. Conține Persin.

caine-guacamole

 • Aluat de plăcinte cu drojdie sau orice fel de aluat

Chiar dacă din nou, privirea lui vă dă târcoale și vi se pare că îi este poftă și nu se mai poate abține, nu îi dați deloc aluat cu drojdie. Probabil că vă întrebați de ce, cu toate că nu este cazul, având în vedere că este interzis, dar… aluatul cu drojdie, odată frământat, trebuie lăsat la dospit. Dacă voi îi dați cățelului o bucățică, aceasta va dospi în el. În timp ce dospește în stomac, acesta se întinde iar câinele vostru va avea dureri groaznice. Iar pentru un plus de informație, când drojdia din aluat fermentează produce alcool, iar așa creșteți încă o dată un risc mare de întoxicare pentru micuții voștri.

caine-aluat

 • Ouă crude

Nu știu de ce, unii, au ales să ofere câinilor ouă crude. Aceștia le mânăncă, e normal. Dar Nu se dă ouă crude deloc câinilor. De ce? Sunt mai multe probleme, dar noi vă spunem doar două dintre ele. Una este Salmonella, și a doua E.Coli! Niciuna mai bună ca alta. Ouăle cauzează pielii, iar blana va avea probleme dacă i se oferă ouă pe termen lung. Deci, NU oferiți ouă câinilor voștri.

caine-oua-crude

 • Laptele și alte multe produse lactate

NU trebuie dat câinilor voștri nimic preparat din lapte, precum lapte, înghețată, milkshake, sau alte dulciuri pe care un om normal le mănâncă. Poate că voi nu știți, dar chiar dacă câinele se uită la voi atunci când mâncați înghețată într-o zi toridă de vară, acesta dacă ar avea gură ar zice clar și răspicat că nu e nevoie să-l ademeniți. De ce? Laptele și produsele pe bază de lactate cauzează diaree, probleme digestive și alergii alimentare.

caine-lapte

 • Alunele de pământ

Chiar dacă aceștia miros și le place mirosul, nu faceți prostia de a da câinilor voștri alune de pământ. Tot ceea ce conține alune trebuie exclus, de ce? Pentru că și 6 alune de pământ vă pot face câinele să moară. Cum? Se întoxică! ”Simptomele intoxicarii includ tremur muscular, slabire, paralizia picioarelor din spate, voma, temperatura corporala ridicata si batai accelerate ale inimii. Consumul de ciocolata cu alune va inrautati considerabil efectul nociv, putand provoca moartea.”

caine-alune-de-pamant

 • Cafea, ceai, cofeină, băuturi acidulate, băuturi dulci

Clar! De la sine, toate aceste alimente trebuie evitate. ” Cafeina, in doze mari, poate fi fatala pentru un caine. Si nu exista antidot. Simptomele otravirii cu cafeina includ agitatia, respiratie sacadata, palpitatii ale inimii, tremur muscular, convulsii, sangerari.

caine-cafea-ceai

 • Ceapa și usturoiul

Ceapa si usturoiul, in orice forma – praf, crud, gatit sau deshidratat – pot distruge celulele rosii dins angele cainelui, declansand anemia. Simptomele anemiei includ slabire, voma, lipsa poftei de mancare, deprimare si probleme respiratorii.

caine-ceapa-usturoi

 • Alcool

Bere, lichior, vin, mancaruri ce contin alcool – nici una dintre acestea nu este buna pentru cainele tau! Asta in primul rand pentru ca alcoolul are acelasi efect pentru ficatul si creierul unui caine, precum are la om. Astfel niciodată să nu oferiți câinilor voștri ceva ce conține alcool, nici măcar să guște. De ce? Alcoolul cauzează vomă, diaree, depresie nervoasă, comă și chiar moartea.

caine-alcool

 • Strafide și struguri

Strugurii pot provoca crize biliare câinilor. Cum? Totul începe de o vărsătură, urmează a doua, a treia, și tot așa. Vărsăturile repetate sunt ceva ce nu pot fi trecute cu vederea, dar în cazul în care din greșeală acesta a mâncat vreo stafidă sau vreun strugure, acesta poate ca într-o singură zi să devină deprimat și letargic.

caine-struguri-smochine

 • Ciocolata, bomboanele, dulciurile și guma

”Bomboanele, guma, pasta de dinti, prajiturile si unele diete culinare sunt indulcite cu xylitol. Xylitol-ul poate provoca cresterea nivelului de insulina din corpul cainelui. Simptomele initiale includ voma, letargie si buimaceala. Cainele poate avea si atacuri de apoplexie. Ficatul poate sa cedeze in cateva zile.” Și pentru că majoritatea oamenilor știu cât de gravă este ciocolata pentru câini, iar doar o singură tabletă dată poate ca cățeii voștri să aibă parte de simptome foarte grave. sa vomite, sa aiba diaree si sete excesiva. Poate, de asemenea, provoca dureri abdominale, ritm cardiac anormal, spasme, apoplexie si chiar moartea.

caine-ciocolatacaine-dulciuri

 • Medicamente și îngrediente din bucătărie

Îngredientele găsite într-o bucătărie pot să afecteze starea cățeilor voștri în câteva minute. Începând de la praf de copt, bicarbonat de sodiu, care sunt extrem de toxice, trebuie ținute într-un dulap închise ca nu care cumva să vă treziți cu niște alergii alimentare foarte serioase.  Una dintre cele mai des întâlnite sunt medicamentele la câini. La fel cum procedați atunci când aveți un copil, la fel trebuie să procedați și când aveți câței. Tineți medicamentele departe de ei, undeva ascunse. Și ca un sfat: Niciodată să nu administrați câinelui singuri medicamentele, lăsați veterinarul să-și facă treaba.

caine-medicamente

 • Oasele și grăsimile rămase în farfurie- resturile

Ambele sunt periculoase pentru câini și nu se recomandă să le dați acestora. De ce? Grăsimile pot provoca pancreatită, iar oasele se pot sparge sau să facă tăieturi în sistemul digestiv al acestora.

 • Fructe- Curmale, Piersici și Prune

Singura problemă al acestor fructe constă în semințele și sâmburii lor. Semințele din curmale imflamează intestinul subțire, precum și blocarea canalului intestinal. Cât despre piersici și prune, conțin cianidă, o substanță care este otrăvitoare atât pentru noi cât și pentru câinii. Diferența constă doar în faptul că noi știm să nu mâncăm sâmburele, dar câinii NU!

caine-prune-piersici

Acestea sunt câteva dintre alimentele de bază pe care un câine NU are voie să le mănânce! 

16502 Total Views 8 Views Today

Tags: , ,

Copyright Petsmag.ro © 2015. All rights reserved.

Posted May 1, 2015 by Aniela Deby in category "catei

1 COMMENTS :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *