April 2

Ce se întâmplă cu animalele lăsate pe stradă?

Am auzit de zeci de ori că decât să omori un animal, mai bine îl lași să plece pe stradă. Am înțeles că aceste afirmații erau făcute doar de oamenii a căror animale nu mai ascultau de ele. Și mi s-a părut periculos. Cum să lași pe stradă un câine ce poate ataca zeci de oameni într-o zi? Cum te poți gândi doar la viețile copiilor tăi iar la viețile altora, nu? Cred că toți ne-am pus uneori întrebarea ce se întâmplă cu ei. De ce ajunge un câine să plece de la casa stăpânului după atâția ani? De ce? Poate că întrebarile par complicate dar totul este atât de simplu.

În momentul în care stăpânul nu mai are grijă de animalul pe care l-a ținut lângă casă atâția ani, animalul nu-l părăsește. Eu cred că un animal care a fost iubit cândva rămâne lângă stăpân orice s-ar întâmpla. Având în vedere zecile de cazuri care au arătat asta, câinele merită să aibă o statuie făcută pe când un om dacă nu-i mai faci mult bine, te părăsește. Câinele nu este așa. Am văzut în repetate rânduri cum oamenii ne mai având posibilități de întreținere și-au lăsat animalele să zacă în fața porții și totuși nu au plecat. Probabil erau și bătuți, dar tot acolo rămâneau până când într-o zi.. erau siliți să părăsească ceea ce ei numeau odinioară ” casa”.

De ce majoritatea animalelor sunt prin centre de adopții? De ce majoritatea animalelor găsite sunt câini și pisici găsiți cu zgarde și nume la gât, arătând în ultimul hal dar care îți dă un moment de gândire.. câinele ăsta a fost îngrijit cândva. Ce-a făcut atât de rău încât să merite exilat? Sunt întrebări pe care nu și le mai poate pune nimeni pentru că nu există un răspuns. Singurul noroc este că avem foarte multe centre de adopții în țara noastră care cât de cât mai fac câte ceva pentru câte-un animal. E o mulțumire, dar niciun animal nu merită să trăiască fără familie.

 

Animalele lăsate pe stradă nu fac nimic altceva decât să se înrăiască. Fără mâncare, fără apă, și câte-un șut în fund de fiecare dată când aleargă în spatele cuiva. Nu este corect. Fraților, dacă aveți animale și nu le mai vreți, mai bine faceți-le cadou! Alții s-ar putea să aibă nevoie și să le aprecieze la adevărata lor valoare fără a le necăji așa cum o faceți voi. Suntem mulți în țara asta, dar cel mai mult mă irită că ne lipsește compasiunea față de ele.

CAINI COMUNITARI - TRANSPORT - GERMANIA

Nu mai lăsați câinii pe stradă și dacă v-ați atribuit responsabilități… respectați-le! Câinii nu au ce căuta pe stradă, locul lor este în casele voastre și cam atât. Datorită vouă.. câinii devin maidanezi, așa cum le spuneți cu toții. Nu-i mai loviți, fiți pritenii lor până la capăt așa cum sunt și ei. Fiecare animal are caracterul lui, dacă știi să-i fii stăpân asta n-ar trebui să fie o problemă pentru tine.

Animalele rămase pe stradă mor.. mușcă și dacă sunt prinși de hingheri.. le știți sfârșitul.

1827 Total Views 1 Views Today

Tags: , ,

Copyright Petsmag.ro © 2015. All rights reserved.

Posted April 2, 2015 by Aniela Deby in category "in general

1 COMMENTS :

  1. Pingback: Diferenta dintre un caine de rasa si un caine normal | Blog Petsmag.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *