August 24

Cele mai inedite lucruri despre pisici

Stiai ca pisicile au 5 degete la labele din fata si 4 la cele din spate? Sau ca dorm doua treimi din viata? Descopera mai jos si alte lucruri inedite despre pisici!

1. In medie, pisicile petrec 2 treimi din zi dormind. Asta inseamna ca o pisica in varsta de 9 ani a fost treaza doar 3 ani!

2. Spre deosebire de caini, pisicile nu poftesc la alimente dulci si nici nu simt gustul dulce al mancarurilor. Oamenii de stiinta cred ca acest fenomen este cauzat de o mutatie a receptorilor de gust.

3. Atunci cand isi vaneaza prada, pisicile isi tin capul nemiscat, spre deosebire de caini care si-l misca de sus in jos.

4. Femelele sunt in mare parte dreptace, in timp ce mai multi masculi sunt stangaci. In mod surprinzator, peste 90% dintre oameni sunt dreptaci, in timp ce din restul de stangaci cei mai multi sunt barbati.

5. O pisica nu se poate da jos dintr-un copac cu capul in jos deoarece ghearele sunt orientate in directia gresita.

300-pisici

6. O pisica poate emite aproximativ 100 de sunete diferite, in timp ce un caine doar 10!

7. Creierul unei pisici este mult mai asemanator cu creierul omului, decat cu cel al cainelui. Astfel, la oameni si pisici regiunile din creier responsabile pentru emotii sunt identice.

8. In lume exista aproximativ 500 de milioane de pisici domestice si peste 40 de rase de pisici recunoscute oficial.

9. Prima pisica trimisa in spatiu a fost o pisica din Franta, pe nume Felicette. Electrozii implantati in creierul pisicii trimiteau semnale neurologice inapoi pe Pamant. Pisica a supravietuit acestei calatorii!

10. Pe o distanta scurta, o pisica poate alerga cu o viteza de aproximativ 49 de kilometri pe ora.

11. Unele pisici pot supravietui cazaturilor de la 20 de metri inaltime, datorita reflexelor puternice. Ochii si organele de echilibru din urechea interna a pisicii ii transmit mesaje despre unde se afla in spatiu astfel incat sa aterizeze in picioare. Chiar si pisicile fara coada au aceasta abilitate.

12. Cea mai mica rasa de pisici este Singapura, care atinge o greutate de 1,8 kilograme. Cea mai mare rasa de pisici este Maine Coon, care atinge greutatea de 12 kilograme.

pisici_0

13. Pisicile urasc apa deoarece blana lor nu este bine izolata atunci cand este uda. Totusi, pisica din rasa Turkish Van adora sa inoate. Originara din Asia Centrala, pisica Turkish Van are o blana cu o textura unica, rezistenta la apa.

14. De obicei, o pisica are aproximativ 12 mustati pe fiecare parte a fetei.

15. Pisicile au 32 de muschi care controleaza urechea exterioara, spre deosebire de oameni care au doar 6 muschi. O pisica isi poate roti in mod independent urechile la 180 de grade.

16. Unul dintre motivele pentru care pisicutele dorm atat de mult este faptul ca in timpul somnului este eliberat un hormon al cresterii.

17. Inima unei pisici bate de aproape doua ori mai mult decat a unui om, cu 110-140 de batai pe minut.

18. Pisicile nu au glande perspirante pe corpul lor asa cum au oamenii. In schimb, pisicile transpira doar prin intermediul labutelor.

19. Pisicile petrec foarte mult timp avand grija de blana lor: aproape o treime din timpul total in care sunt treze.

20. Pisicile sunt extrem de sensibile la vibratii. Se spune ca pisicile pot detecta vibratiile cutremurelor cu 10-15 minute inainte.

21. Labutele din fata ale pisicilor au 5 degete, in timp ce labutele din spate au doar 4 degete.

3666 Total Views 5 Views Today

Tags: , , , , , ,

Copyright Petsmag.ro © 2015. All rights reserved.

Posted August 24, 2015 by Aniela Deby in category "pisici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *