April 29

Cum alegem hrana pentru câine?

” Ajutor! Mi-am cumpărat un cățel și nu știu ce să fac cu el. Nu mănâncă nimic, i-am cumpărat hrană de la magazin, care am găsit-o mai ieftină și i-am găsit o perniță printre vechiturile mamei. I-am pus în castron să mănânce, de trei zile mâncarea stă în colț. El are două luni, dar nu se mișcă, știu că e de rasă, are pedigree, dar cine mi l-a vândut la prețul de 300 euro, nu mi-a zis și cu ce să-l alimentez. Am observat că dimineața are ceva la ochi, apă nu bea deloc și nu face decât în bucătărie. L-am adus acasă de trei zile, pare supărat, dar am observat că dacă îi dau o bucățică de cărniță de pui, dă repede din coadă și o înfulecă cât ai zice pește.

caine

 

Nu doresc să îi dau mâncare normală și mai degrabă aș dori să știu ce mâncare industrială să-i cumpăr. Habar n-am. Nu știu în ce context se alege hrana. Dar eu i-am cumpărat, oricum. Aș putea zice că e o combinație ciudată. Să vă zic cam ce scrie pe pungă? Pedigree- Adult, orez și pui în aspic. Sau cam așa ceva. Nu mai știu nici eu exact, că nu vă scriu de lângă pungă. Pot să vă mai spun ceva? Am observat că scrieți tare bine, m-ar ajuta să știu cum să îi aleg hrana încât s-o mănânce. E un Cane Corso. O rasă frumoasă, care deocamdată crește în apartament.” Așa sună email-ul primit acum câteva zile, de la Doamna Mia!

capture-20150429-052519

 

 

Criteriile pe care trebuie să se bazeze orice stăpân care deține un animal

Cu hrana unui animal nu e de joacă. Indiferent dacă trimiți un mail între prietene, așa cum s-a întâmplat mai sus. E normal, lumea știe că suntem oameni cu experiență, dar niciodată nu vă bazați că un om poate ști mai multe decât un medic veterinar. Cred că dânsul este singurul care poate da un răspuns oficial, în sensul că dacă câinele dumnevoastră are 2 luni ca în contextul de sus, sau trecut de 2 luni, pentru el ar fi potrivită o hrană care să-i fie administrată maxim până în 15 luni. O hrană care va fi bună în creștere. Iar în general acestea se numesc ” Junior”, nicidecum adult.

hrana_cainelui_adult_1439_1346157385

Pentru că sunt mulți care nu știu cum să își hrănească cățelul, proaspăt achiziționat, ar fi bine ca înainte să apelați la părerea altora, să vă consultați cu medicul veterinar. De ce? El va fi singurul pe care apoi îl puteți lua la purecat dacă cumva îi va cădea părul câinelui, dacă se va îmbolnăvi, dacă va ajunge la obezitatea sau va deveni anemic din cauză că nu v-a recomandat ceea ce trebuie. Dar nici așa. De multe ori trebuie să aveți grijă să alegeți unul dintre cei mai buni medici veterinari pe care să-i aveți la îndemnână cu tot ceea ce aveți nevoie pentru câinele dvs. Deparazitări, hrană, întrebări, vaccin-uri, tuns unghii și multe alte lucruri la care doar un veterinar se pricepe.

Dar dacă totuși sunteți încăpățânați, și teoretic nu ar trebui, noi vă putem spune că un om normal tot timpul trebuie să își dea seama, sau să știe de la bun început cu ce îl va hrăni. Nu merge cu carne de pui, ciorbă și chiftele. Deloc. Îi faceți mai mult rău decât bine, chiar dacă el, patrupedul, săracul, înfulecă de numai vede. E normal, doar e un animal, și pentru ei merge așa ” Tot ce-i bun, nu-i bun”. Probabil, vă gândiți, va face el nazuri, dar asta doar până când se va adapta. Iar dacă îl aveți de mic, și îl obișnuiți așa, când va ajunge adult nu vor mai fi probleme.

Barem de hrănire 

În general hrana diferă de la rasă la rasă. Sunt rase de câini care au probleme cu obezitatea și astfel de mici trebuie învățate să consume puțin, gen 150 gr de hrană pe zi, 100 gr hrană pe zi, și doar pe parcurs, în fiecare lună să-i măriți doza cu 10-15 gr, încât să se sature pentru că-i în creștere. Dar în schimb meniul rămâne la fel. Dacă are peste 8 săptămâni, mâncarea lui va trebui aleasă în creștere. Adică o hrană pe care să i-o dați măcar până la 1 și jumătate, 15 luni mai exact, iar mâncarea de adult se va administra doar după, chiar dacă diferă de la rasă la rasă, aceste informații sunt pur și simplu informative și opționale, noi vă recomandăm cu căldură un veterinar care să vă ofere hrana corectă patrupedului vostru, și nicidecum nu cerem să ne ascultați.

652x450_073495-mancare-caine

Între 2 luni și 15 luni- Hrană Junior Pedigree, Hrană Royal Canin Puppy, Hrană Royal Canin junior în funcție de rasă ( Acum se găsesc multe variante)

Între 15 luni și 20- Hrană Adult în funcție de rasă, sau dacă e o rasă de talie mică, medie, se administrează corespunzător și cu vizită la veterinar, hrană Mini-Adult!

Nu mai faceți prostia de a vă învăța animalul să mănânce orice. Cumpărați acceași mâncare și continuați cu ea dacă îi place. Bineînțeles, cel mai sigur și cel mai clar, medicul veterinar vă poate ajuta în orice situație, și mai ales cu hrănirea lui care e cea mai importantă.

Acest articol vine ca răspuns la emailul primit!

1851 Total Views 1 Views Today

Tags: , ,

Copyright Petsmag.ro © 2015. All rights reserved.

Posted April 29, 2015 by Aniela Deby in category "catei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *