April 28

Cum este dantura cainelui vostru?

”S-a întâmplat ca de multe ori atunci când am vrut să mă uit în gura câinelui meu, acesta să nu mă lase. Nu știam exact de ce. Observam doar un miros foarte urât dimineața, și chiar nu voiam să mai doarmă deloc în pat. Nu știam că și câinii pot avea probleme dentare, de asta nu i-am dat foarte multă atenție. Dar avea. Dinții din spate erau praf, în termeni medicali nici nu știu cum li s-ar spune. Cert este că mi s-a dat o periuță de dinți de către veterinar și o pastă, cu care să încerc să-l spăl. Are gust de vită și m-a învățat că în primele zile să-i dau câte puțin să guste să se obișnuiască cu ea, să nu fie nevoie să mă chinui să-i spăl dinții, și el nici măcar să nu stea.

Trebuie-cainele-spalat-pe-dinti-300x267

Lucrul acesta cred că trebuia făcut de mic, nicidecum la 1 an, cât are acum. Îmi pare rău pentru situația în care s-a ajuns. El are nevoie de o dantură sănătoasă să poată mânca hrana pe care i-o dau. Nu i-am dat niciodată oase, astfel poate că acum ar fi avut niște dinți sănătoși, mai sănătoși ca acum cu siguranță, dar problema mirosului a adus și alte probleme. Inițial medicul veterinar se gândea că are diabet, dar din fericire a fost doar o gingivită care s-a tratat prin antibiotice. Acum avem o altă problemă, deocamdată suntem plecați înstrăinătate, aici nu știm limba foarte bine, astfel că nu prea știu ce și cum să fac dacă îl duc la un doctor veterinar ca și cum aș fi fost în România…  Ce credeți că ar trebui să am în vedere ca dantura câinelui nostru ” Un Pomeranian” să fie mai sănătoasă?”  ne întreabă  Roxana Preda pe email.

Sfaturile noastre!

  • Câinii, în general, își curăță singuri dinți atunci când rod oase. Dar asta numai dacă rod oase de vacă. Nu cumva să dați câinelui oase de pui sau de porc. Pentru ei oasele de vacă înseamnă o periuță de dinți naturală fără să-l chinuiți cu spălatul.
  • Dacă nu, puteți cumpăra o periuță de dinți și pastă, iar cu ajutorul ei veți putea ajunge în zonele unde nu prea merge să vă băgați degetul.
  • În magazinul nostru ”Petsmag.ro” veți găsi cu siguranță mai multe jucării tratate cu substanțe speciale pentru curățarea dinților.
  • Verificați dinții câinelui vostru din timp și oferiți mai multe produse de ros cu soluții pentru dinți. Este simplu!

ingrijirea_dintilor_cainelui_tau_874_4248_1346336422

Și pentru că nu ne dorim ca și câinii voștri să aibă astfel de afecțiuni, ar trebui să aveți grijă și în vedere, ca de când este pui să începeți să-i masați gingiile cu degetele învelite într-o cârpă curată, iar acest proces se poate deșfășura sub formă de joc. Mai ales când sunt mici, ei adoră jocurile, și dimineața tot timpul au tendința de a vă lua degetele de la mână în guriță. Ei fac asta pentru a-și curăța dinții de lapte și să-și întărească gingiile.

Aveți grijă de dantura câinilor voștrii și nu-i lăsați să facă afecțiuni ca cea de mai sus!

 

 

671 Total Views 1 Views Today

Tags: , , ,

Copyright Petsmag.ro © 2015. All rights reserved.

Posted April 28, 2015 by Aniela Deby in category "hrana speciala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *