May 3

Cum este rasa Bulldog Francez?

Deși după cum spuneam în articolele precedente, multă lume se ghidează după anumite standarde atunci când își doresc să cumpere un câine. Nu este un lucru ușor, atunci când cumperi un câine ca să îl ții, să îl crești și să-l iubești, e ca aurul. Trebuie să-l întreții, să-l ajuți să te înțeleagă și să fii la îndemână dacă alți membrii au nevoie de tine. Și aici ne referim strict la familie, copii, nevastă sau musafiri. Este greu, dar înainte să îl cumpărați trebuie să știți măcar primele caracteristici care îl fac să fie ceea ce vă doriți.

Astăzi vom vorbi despre Bulldog-ul Francez

”Bulldog-ul Francez arată foarte similar cu un Mastiff miniatural. Deși are un corp mic și compact, umerii sunt lați, pieptul este adânc și gâtul solid. Întregul corp etalează o musculatură bine pusă în evidență, iar capul cu botul turtit și urechile ample, erecte, ca de liliac, reprezintă punctul forte al înfățișării acestui câine simpatic și amuzant.” scrie pe Wikipedia. De astfel dacă vă doriți ca câinele vostru să arate așa, trebuie să știți și cu ce probleme se confruntă această rasă, pentru că nicio rasă nu are defecte. Asta e de știut.

bulldogfrancez4

Personalitate

”Sunt câini jucăuși, alerți, vioi și implicați în activitățile care se derulează în jurul lor, mai ales în prima parte a zilei. Descendența specială îi face să se comporte destul de bătăios în unele situații, aspect valabil mai ales în cazul masculilor. Sunt curajoși și se angajează rapid în dispute când sunt provocați, fără a se lăsa intimidați de talie. Regimul de activitate general nu este foarte ridicat, își consumă destul de repede energia și se instalează comod într-un colț liniștit, devenind somnolenți.” relatează Wikipedia.

informatii bulldog francez

În cazul acesta, dacă vă cumpărați un bulldog francez și vedeți că doarme toată ziua, nu vă îngrijorați. Nu este neapărat bolnav, singurul lucru pe care îl poate face fără ajutorul cuiva este să doarmă, Și dacă ar putea, ar dormi toată ziua fără încetare. În schimb sunt foarte pupăcioși, iubăreți și amuzanți. Le place să fie mascota casei și în atenția tuturor membrilor familiei în orice moment. Nu-i place deloc singurătatea, așadar, aveți grijă. Este un câine de apartament și adoră oamenii, dar dacă îl luați ca să fie lăsat mult timp singur, cu singură din cel drăgălaș pe care îl știați odinioară, va deveni un viteaz distrugător de nerecunoscut.

Îngrijire și sensibilitate boli

”Foarte atașat de oameni și dependent de prezența acestora, se dovedește un câine de familie clasic. Este nevoie de fermitate pentru a fi educat să-și facă nevoile afară. Sunt destul de sensibili la boli. Cele mai des întâlnite probleme de sănătate: boala von Willebrand, disfuncții tiroidiene, implicațiile sindromului brahicefalic, pneumonia de aspirație, malformațiile esofagiene (megaesophagus), problemele spinale (chondrodisplazie), “cherry-eye” (boala ochilor sângerii). Devin ușor supraponderali dacă nu li se supraveghează dieta.”

G-6

Pentru că așa cum ziceam, fiecare rasă are defectele ei, așadar, această rasă pe cât de iubitoare este, are și câteva probleme. Este foarte sensibil la boli ceea ce trebuie să aveți în vedere de la bun început, dar părerea noastră este una și neschimbătoare: Este un amorez francez, cu tendințe de englez care vă face diminețile mai frumoase indiferent, chiar dacă v-ați trezit cu fața la cearșaf.

Condiții de viață

”Două-trei plimbări liniștite pe zi sunt suficiente, își consumă surplusul de energie prin casă. Este un câine de interior, nu suportă frigul și reacționează acut la căldura excesivă. Este un bun partener de joacă pentru copii, dar se recomandă pentru copiii de vârstă mijlocie, pentru a se evita accidentele și rănirile. Un companion potrivit pentru persoane de vârsta a doua și a treia, cu un ritm de viață mai potolit.”

Photos-French-Bulldog-Wallpaper

Acestea sunt cel puțin informațiile pe care trebuie să le știți înainte de a vă arunca cu capul în față. Trebuie să știți de ce îl luați, pentru că dacă îl luați doar de dragul de a avea un câine fără să știți ce poate să facă și ce nu, n-are rost. El are nevoie de un stăpân în casă în permanență, sau dacă nu, cel puțin în majoritatea timpului să stea cu ei.

6568 Total Views 5 Views Today

Tags: , ,

Copyright Petsmag.ro © 2015. All rights reserved.

Posted May 3, 2015 by Aniela Deby in category "catei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *