March 4

Cum eviti sa fii muscat de caine?

Mulți v-ați întrebat dacă teama de mușcăturile câinilor ar dispărea, cum ar fi? Haideți să vă povestesc. Un câine poate mușca oricând, mai ales dacă avem de-a face cu un câine nemâncat, părăsit pe stradă. Suntem conștienți că teama de câini este din ce în ce mai răspândită și în rândul medicilor care s-au săturat să vadă zeci de cazuri în nopțile în care sunt de gardă. Dar nu de aici vine problema lor și de la noi.

Pentru a ne feri de animalele violente cred că cea mai bună soluție ar fi să evităm să le lăsăm să ne simtă frica. Animalele sunt foarte deștepte și ele simt mirosul fricii atunci când se apropie de noi, grație unui mecanism de detectare a feromonilor. În orice caz, este bine de știut că mușcătura de câine poate fi o problemă serioasă, mai ales pentru că nu putem trece deloc cu vederea posibilele infestări cu mai mulți microbi printre care și rabia, care poate afecta sistemul nervos al omului și poate duce direct la moarte.

Cea mai bună metodă de a evita mușcătura de câine este să fii atent în locurile unde te duci iar atunci când îți va ieși în cale vreun cățel nervos, să încerci să nu-ți arăți deloc frica față de el. Dar dacă totuși nu vă puteți abține și vă place să vă simțiți în siguranță, n-aveți decât să folosiți un aparat cu anti-șoc. Nu răniți câinele, dar nici bine nu-i faceți. Atenție: Este recomandat doar în cazuri de urgență și fiecare are dreptul să decidă pentru acțiunile pe care urmează să le facă!

3734 Total Views 1 Views Today

Tags: , , ,

Copyright Petsmag.ro © 2015. All rights reserved.

Posted March 4, 2015 by Aniela Deby in category "catei", "in general

4 COMMENTS :

 1. By Cornelia Matei on

  Exista un aparat cu ultrasunete, fabricat in USA,care indeparteaza cainii agresivi fara sa le faca nici un rau.Se numeste dazer si se gaseste si in Romania la o firma din Bucuresti.Dazer-ul foloste atat la indepartarea cainilor agresivi cat si la dresajul propriilor caini.

  Reply
  1. By Aniela Deby (Post author) on

   Știm că există și nu avem nimic împotrivă. Mai bine un Dazer folosit decât un câine agresiv.

   Reply
 2. By caine on

  ce ar fi sa ii omoram pe toti aia de pe strada totusi? nu e o idee mai buna ? eu zic ca da, daca nu sa ii tina in casa ratatii care le dau de mancare, pa

  Reply
  1. By Aniela Deby (Post author) on

   Aceasta este părerea ta? Păi atunci cred că ar trebui să discutăm și despre câinii care au apărut la televizor datorită faptului că stăpânii le-au dat drumul din curte și au mușcat din ” săracii copii” care n-aveau nicio vină că se aflau în locul nepotrivit. Erau copii!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *