March 21

Cum poti avea animalele fericite

De multe ori poate că v-ați gândit ce ar trebui să faceți ca să vă faceți animalul mai fericit decât este. Știu că în momentul în care v-ați achiziționat un animal de companie, nu v-ați gândit la faptul că el va avea un timp îndelungat nevoie de siguranță și de o stare de spirit care să-l facă să se apropie cât mai mult de voi ca și stăpâni. Dar de multe ori dacă nu sunteți atenți, animalele pot transmite unele schimbări de sănătate prin stările lor de spirit. Medicii veterinari ne recomandă să fim atenți la animalul nostru de companie și să învățăm că nimic nu-i mai important decât ceea ce trebuie să facem pentru a menține animăluțul de companie fericit și sănătos.


1. Dacă ți-ai luat un animal de companie, fă-ți timp pentru el!

Atunci când îți cumperi un animal de companie, acesta necesită niște responsabilități care atunci când știi că-l vrei acasă, trebuie să-ți dai seama de la început că un câine sau o pisică va tăia din start timpul liber pe care îl aveai în general, așa că… gândiți-vă înainte să vă luați animalele de mici pentru că ele trebuie crescute sănătoase, îndrăgite și pline de viață. Nimeni nu-și cumpără animale decât atunci când știe că dispune de timpul necesar pentru el.

2. Animalul de companie are nevoie de un program strict

Dacă vrei ca pisica sau câinele tău să nu trăiască într-un mediu haotic și plin de stres, trebuie să îți aranjezi agenda și să ieși în față. Nu ai decât să renunți la câteva dintre lucrurile pe care obișnuiai să le faci înainte de apariția lui și să îți pui în cap un anumit program de plimbare, mâncare și odihnă pentru el. Pentru că o astfel de rutină nu face nimic altceva decât să-i ofere stabilitate animalului.

3. Asigură-te că animalul tău este hrănit

Primul lucru pe care îl au nevoie animalele tale pentru a fi fericite este ca hrana să nu le lipsească deloc. Trebuie să aibă mâncare suficientă și la ore fixe, dar și apă curată, schimbată chiar și de două ori pe zi. În cazul în care aveți pisică, nu uitați că este extrem de fericită dacă litiera îi este curată. Iar dacă aveți cățel, ar fi extrem de fericit dacă de fiecare dată, la oră fixă, l-ați scoate la plimbare.

4. Animalele își pot schimba comportamentul doar dacă se îmbolnăvesc

Pentru a avea animalele fericite încontinuare, aveți mare grijă la depistarea primelor semne de schimbare de comportament. În momentul în care observați că animalele voastre nu mai sunt atât de vesele și socializează din ce în ce mai puțin, se retrag în colturile întunecoase ale casei, înseamnă că există o problemă și vă rugăm să mergeți cu ele la medicul veterinar. Un sfat: De asemenea animalul bolnav va refuza hrana, va refuza apa și va refuza chiar și plimbarea pe care erați obișnuiți să o faceți.

5. Animalele au nevoie de spațiu

Pentru a avea animalele fericite este necesar să le oferiți măcar un pătuț, un locușor al lor unde să se simtă în siguranță iar în restul casei să poate zburda năstrușnic așa cum sunt animalele atunci când sunt fericite. Pregătite să-și arate talentul la orice oră din zi dacă sunt fericite, vor deveni cei mai buni prieteni ai tăi dacă ne vei urma sfaturile!

926 Total Views 1 Views Today

Tags: , , , ,

Copyright Petsmag.ro © 2015. All rights reserved.

Posted March 21, 2015 by Aniela Deby in category "in general

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *