February 16

Cum să incluzi animalele de companie în viața ta

Cred că este foarte greu pentru cei ce primeșc un animal de companie cadou. Este greu să își lase deoparte atribuțiile pe care le-a avut până atunci ca apoi, să înceapă să aibă mai multe responsabilități pentru creșterea unui cățel sau a unei pisici într-un mediu adecvat, sănătos și îngrijit. Multora dintre noi ni s-a întâmplat să ne trezim de ziua noastră cu un cățel în pragul casei. Poate că la la început a fost o mare bucurie dar odată cu trecerea timpului viața voastră va fi organizată diferit. Iar pe primul loc în capul listei va fi animalul vostru de companie.

 

Câinii noștri sau pisicile noastre sunt mai mult decât niște animale de companie. Sunt membri de familie care trebuie tratați ca atare! În momentul în care aveți deja un animal de companie trebuie să știți că deveniți responsabili pentru bunăstarea lor, asigurându-vă că sunt hrănite și capabile să se mențină până când veniți de la serviciu. Știu că foarte mulți români trăiesc pe o singură concepție: Fără animale în casă, nu avem timp de animale! Dar e greșit. Puteți să includeți ușor un animal de companie în viața voastră. Doar că acest lucru necesită timp și nimeni nu vi-l cere să-l faceți dintr-odată.

Ce primiți în schimb?

În schimb, ei vă vor învață lucruri noi, o să vă ofere iubirea necondiționată și devotamentul lor, și de multe ori o să vă ajute să vă simplificați în moduri pe care nu v-ați fi așteptat. Mulți oameni simt că ei devin un părinte pentru câinii lor, la fel de mult ca și cum cățelul devine copilul. Nu e greșit. De un animal de companie trebuie să ai grijă ca de-un copil.

 

Trebuie să știți totul despre animalul vostru de companie

Dacă voi nu știți, atunci nu va ști nimeni niciodată. Veți fi singurii care vor putea să ia decizii pentru animalul vostru de companie, voi ar trebui să știți când merită răsfățat, ce are voie să bea și ce nu are, ce are voie să mănânce și ce nu-i este permis, dar și când este ora lui de plimbare sau zilele săptămânii când îi trebuie curățată blana cu perie. Nu ai nevoie de un plan strategic, trebuie doar să știi că având un câțel sau o pisică, de multe ori va trebui să renunțați la treburile planificate la a rămâne cu el, pentru că nu poate sta la nesfârșit singur…

Încludeți animalele în fotografiile de familie, încludeți animalele între prietenii voștri, pentru că dacă aveți deja unul, ei tocmai au devenit membrii a familiei voastre! Aveți grijă de ei și ei vă vor iubi în continuare ca pe niște părinți minunați ce sunteți.

1205 Total Views 1 Views Today

Tags: , , ,

Copyright Petsmag.ro © 2015. All rights reserved.

Posted February 16, 2015 by Aniela Deby in category "in general

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *