May 23

Cum se curăță cățeii în urechi?

O întrebare care se pune destul de des și răspunsul se găsește foarte greu. Nu e mare inginerie să-ți cureți animalul în urechi dar e o acțiune extrem de importantă care dacă nu o faci corect poate pune în pericol sănătatea animalului tău. Afecțiunile auriculare sunt al doilea motiv pe lângă cel de dinți, pentru care ne deranjăm să mergem cu ei la veterinar. Asta înseamnă mult timp și multe resurse financiare irosite. Însă pentru că mulți dintre noi nu ne permitem să mergem în fiecare săptămână/lună la o toaletare de urechi pentru căței, ne-am gândit să vă arătăm cum se face o toaletare corectă fără să faci animalul să sufere.

ureche caine

În primul rând trebuie să vă faceți câinele să înțeleagă și să-l învățați de mic cum stă treaba cu curățatul urechilor, ca să fie bine atât pentru voi cât și pentru ei. Ce puteți să faceți? În fiecare zi încercați să-i băgați un degețel mic în ureche sau o buletă și lăudați-l cu ” bravo” de fiecare dată când acceptă să vă lase. După câteva săptămâni în care ați încercat această manevră, veți vedea că vă va lăsa să îl curățați în urechi fără nicio problemă. Masați-i baza urechii, majoritatea câinilor adoră acest procedeu. Când deja câinii devin relaxați cu aceste lucruri puteți trece la procedeul propriu zis de curățare.

A 3 month old Weimaraner puppy closing his eyes as he gets his ears checked.
A 3 month old Weimaraner puppy closing his eyes as he gets his ears checked.

Cum să cureți urechea cățeilor în 3 pași

1.  Luați o poziție confortabile atât pentru voi cât și pentru căței, de preferat întinși pe jos cu câinele între genunchi sau coapse pentru a-l mobiliza corect si a avea mâinile libere. În acest timp vorbiți cu el, lăudați-l, și transformați totul într-o joacă. Dacă există ceară prea multe în interiorul urechii turnați soluție pentru urechi în conductul auditiv și așteptați 30 de secunde casă se înmoaie ceara, iar în tot acest timp masați ușor baza urechii ca să se curețe.

infectie

2. Câinele va dori să se scuture. Lăsați-l. E un reflex natural de-al lor, astfel că îndepărtează soluția și ceara dizolvată. Din acest motiv se cere ca și curățarea urechilor să fie mai bine făcută în baie, ca să nu fie un deranj mizeria care va apărea apoi. Inspectați urechile dacă a mai rămas ceară sau mizerie în conduct, oricum… o cantitate mică de ceară e normal să rămână acolo pentru a-l proteja de diferitele boli care pot apărea.

curatat_urechi_caine

3. Uitați-vă dacă urechea arată curată și fără iritații, atunci această procedură s-a terminat cu succes și puteți trece la cealaltă ureche. La finalul procedurilor, recompensați și lăudați cățelul.

4669 Total Views 2 Views Today

Tags: , , , ,

Copyright Petsmag.ro © 2015. All rights reserved.

Posted May 23, 2015 by Aniela Deby in category "catei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *