August 28

Cum se manifesta refluxul acid la caini?

Refluxul acid este o afectiune des intalnita la caini, insa se trateaza foarte usor cu ajutorul schimbarilor de alimentatie. Evitarea alimentelor bogate in grasimi si proteine si oferirea unui mediu de viata calm sunt masurile esentiale pentru tratarea refluxului acid la caini.

Ce este refluxul acid la caini

Refluxul acid este o afectiune caracterizata printr-o productie necontrolata de fluide intestinale, lichide care ajung in stomac si esofag. Acest fenomen este cauzat de o scurta relaxare a muschiului de la baza esofagului (sfincterul).

00kY052WH0T

De asemenea, refluxul acid este cauzat si de voma cronica si este o afectiune des intalnita la caini. Poate aparea la orice varsta, cu toate ca animalele tinere sunt mult mai vulnerabile.Acidul gastric din stomac, pepsina, sarurile biliare si alte componente ale sucurilor gastrointestinale afecteaza stratul de mucus protectiv de la nivelul esofagului, ceea ce duce la inflamarea acestuia.

Simptomele refluxului acid la caini

Refluxul acid la caini poate cauza esofagita, in diferite stadii. Cazurile usoare de esofagita se limiteaza doar la inflamatii reduse la nivelul esofagului, in timp ce cazurile mai grave se caracterizeaza prin ulceratii severe.Printre simptomele refluxului acid se numara regurgitarile, durerile la inghitirea hranei, scaderea apetitului alimentar si scaderea in greutate. Cazurile severe de esofagita includ simptome ca febra si salivatia in exces.

Cauzele refluxului acid la caini

Refluxul acid poate aparea si in urma anesteziilor administrate, ceea ce duce la relaxarea sfinterului gastroesofagian, situat intre stomac si esofag. Pozitia necorespunzatoare a cainelui in timpul anesteziei poate duce  de asemenea la reflux acid.Cainii mai mici sunt cei mai sensibili in fata acestei boli doarece sfincterul lor gastroesofagian nu este inca bine dezvoltat.

Diagnosticul refluxului acid la caini

Cea mai eficienta masura de diagnosticare a refluxului acid la caini este endoscopia, un exam fizic ca implica folosirea unei camere interne care sa vada starea esofagului. Prin aceasta interventie se pot depista si toate schimbarile de la nivelul mucusului esofagian.

35703animale-de-companie-1

Tratamentul refluxului acid la caini

Cainii care sufera de reflux acid sunt de obicei tratati acasa, cu ajutorul unui regim alimentar fara grasimi si proteine. Portiile oferite sunt mici si dese, astfel incat organismul sa aiba timp sa asimileze nutrientii.Consumul de grasimi si proteine trebuie limitat deoarece grasimile slabesc puterea muschiului sfincter, in timp ce proteinele stimuleaza secretia de acid gastric.

Medicamentele sunt optiuni alternative in situatiile in care regimul alimentar nu functioneaza. Aceste medicamente imbunatatesc procesele metabolice care au loc in stomac si intestine si in acelasi timp intaresc si sfincterul.Este de asemenea foarte important ca animalul sa fie monitorizat in timpul tratamentului, iar la orice semn de incofort cainele sa fie transportat la medicul veterinar.

565 Total Views 1 Views Today

Tags: , ,

Copyright Petsmag.ro © 2015. All rights reserved.

Posted August 28, 2015 by Aniela Deby in category "catei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *