May 18

De ce conteaza vizita la un medic veterinar?

De multe ori când avem în grijă un animaluț de companie, ne zicem că știm exact ce se petrece cu el fără să mai plătim consultații, tratamente și verificări constante, dar e un mod foarte greșit pentru asta. Animăluțul acela pe care noi îl avem în grija noastră are o viață. Se manifestă diferit de la rasă la rasă și fiecare boala pe care o pretind în timp poate fi năucitoare pentru el. Noi nu știm asta. Credem că uneori putem face mai mult decât un medic veterinar, iar cazul de mai jos ne poate arăta că lucrurile nu ies tot timpul așa cum vrem noi.

w-medic-veterinar

” Nu de mult ni s-a întâmplat o mare tragedie. Ne-am cumpărat un bichon, un cățel extrem de ascultător în ciuda lucrurilor care s-au spus despre el. Nu am putut face de câțiva ani un copil și am zis că un cățel ar mai fi o alinare. De ce? Pentru că am încercat să ne întemeiem o familie chiar și cu un copil din orfelinate, dar statul are prea multă birocrație și ne-am lăsat bătuți de soartă. Să revenim. Cățelul pe care l-am cumpărat, a fost cu actele, vaccinurile, deparazitările la zi. Dar noi am crezut că ne-ar fi mai ușor dacă i-am face noi acasă deparazitarea. Stând la țară din cauza că la oraș banii nu se măsoară în caș, ouă și carne de găină naturală, adevărul era crud. Ne era mai ușor să zicem că avem noi grijă de el, în fond mai curmam și câțiva bănișori.

Însă ce n-am știut noi. Într-o zi, de dimineață… i-am dat cățelului nostru conform datei scrise în carnetul lui de sănătate o pastilă de deparazitare internă. El nu avea decât 4 luni și 5 kg. Pastila respectivă nu îi trebuia dată decât jumătate, nicidecum una întreagă. După ce i-am băgat pastila în mâncarea umedă, ne-am gândit că ar fi bine să îi dăm și puțină apă. S-a jucat, a mâncat tot din farfurie cu medicamentul în ea, și atât a fost. Seara la culcare, îl vedeam din pat în culcuș, dar a doua zi el nu s-a mai trezit. Am suferit, îl aveam de la 2 luni, dar am plătit consecințele, și motivele morții lui nu a fost doar ăsta. Avea și parvaviroză plus că vaccinul de rabie pentru 3 luni nu i s-a făcut” ne zice Ioana printr-un mail trimis.

4043-156860-6doctorveterinarshutterstock_24179077

Așadar, aveți grijă de puii voștri și nu lăsați pe mâine ce puteți face azi. De asemenea încercați să vă adresați medicului veterinar de fiecare dată când aveți probleme sau nevoie de acesta. Indiferent de costuri. Nu vă poate decât ajuta cățelul mai devreme… decât să fie prea târziu. În cazul de față dacă doamna de mai sus apela la un medic veterinar din timp nu se putea ajunge aici.

1019 Total Views 1 Views Today

Tags: , ,

Copyright Petsmag.ro © 2015. All rights reserved.

Posted May 18, 2015 by Aniela Deby in category "in general

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *