June 9

De ce să nu scoți câinele afară în ploaie

 Nu de mult timp mi s-a ivit o problemă. Nu știu dacă i-aș putea zice așa. Dar mi-am dat seama că o dată scos câinele afară în ploaie, chiar și pentru 5 minute, acesta tușește. Îl cheamă Rex, e un bichon drăguț și frumușel. Nu a prea fost niciodată răcit, dar în ultimul timp se pare că se comportă mai ciudat. Ca și cum i-ar fi frică să se plimbe prin ploaie.

Nu am găsit pelerină pe modelul lui așa că am zis că mai aștept puțin să crească și apoi. Are doar 7 luni, l-am scos tot timpul afară, dar abia acum două săptămâni a început să plouă mai tare și mai des. Așa că n-am avut încotro, trebuia să-l scot undeva unde să-și facă treburile. Mi-am întrebat și veterinarul telefon, este posibil să se răcească din cauză că plouă și vine ud în casă? Eu îl mai șterg cu prosopul de multe ori, dar e blănos și pufos, nu pot, desigur, să-i elimin toată apa de pe el. Ce părere aveți?

68c317a8023b3b9

Considerăm în cazul de față că ar trebui să-l duceți la un consult la medicul veterinar. Măcar să-l vadă ca apoi să puteți trage concluzii sigure. Însă, un câine nu se scoate afară pe ploaie fără pelerină, e ca și cum dacă ar ploua de 3 ori pe zi, trei zile încontinuu, dumnevoastră să-l țineți constant ud, având în vedere că afară trebuie să iasă de minim 2 ori și treburile nu putem zice că și le fac în maxim 5 minute. Indicat este să-i achiziționați o pelerină și chiar și atunci să faceți în așa fel încât să nu stea foarte mult.

3685-caine in ploaie

Nu prea este în regulă să răcească dintr-o dată, probabil că are o imunitate scăzută, dar cel mai indicat este să aibă o pelerină sau să îl duceți să-și facă treburile zilnice într-un loc unde nu plouă. Noi facem asta doar ca să vă dăm un sfat, pentru că practic și logic nu ar trebui să fie o problemă ploaia dacă fuge și aleargă. N-are cum să-i fie frig, în plus de asta blana lor e destul de protectoare. Mai protectoare chiar ca și pielea noastră.

Concluzie: Dacă observați că patrupedul dumnevoastră odată expus la ploaie s-a răcit, contactați medicul veterinar.

2253 Total Views 2 Views Today

Tags: , , ,

Copyright Petsmag.ro © 2015. All rights reserved.

Posted June 9, 2015 by Aniela Deby in category "Ajutor! Întrebări și răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *