March 26

De ce torc pisicile?

În momentul în care vă cumpărați ca animal de companie o pisică sau mai multe, veți vedea în timp că pe lângă faptul că miaună și urlă ele mai și torc. Pentru că atunci când miaună de multe ori înseamnă că le este foame sau că au nevoie de atenție, atunci când urlă în general se întâmplă să fie în călduri.  Dar pentru că tot veni vorba, toată lumea știe că pisicile torc, așa cum știți și voi.

De ce torc pisicile?

Dacă ți-ai pus această întrebare să știi că e o întrebare greșită. Nu au neapărat un motiv dovedit științific. Pentru că am zis puțin mai sus că ele miaună când vor mâncare, se întâmplă să toarcă și în timp ce mănâncă. Noi am observat că ele torc uneori atunci când sunt mângăiate, când li se vorbește dulce și când le dăm o mâncare mai bună ca de obicei. Cum am interpretat asta? Toată lumea crede așa cum credem și noi că atunci când pisicile torc se simt confortabil ceea ce ne face și pe noi să ne simțim bine.

Dar există și alte soluții când pisica toarce fără să se mai simtă confotabil. Vorbim despre pisicile care alăptează, care sunt stresate și prin tors comunică cu puii mei. Doctorii veterinari au făcut anumite afirmații cum că ele torc și în situații de dureri,  că fac asta în acelea situații pentru a-și induce singure o stare de bine și relaxare. Se pare că și oamenii fac asta. O facem și noi, doar că în asemenea situații  ne este mai ușor să schițăm un zâmbet și să trecem mai departe, chiar dacă ne doare. Înțelegeți?

pui-pisica

 

Pisicile torc atunci când au nevoie de ceva, în general ele vor multă atenția, iar atunci când cer atenție și simt că nu li se îndeplinește cerința, devin stresante și pe lângă faptul că torc încep să și facă un mic ”miauu” urmat de torsul din care nu se va opri până când nu-i oferi ceea ce crezi că duce lipsă. Pisicile torc și în dureri, pisicile comunică prin tors, dar mai presus de toate, pisicile torc pentru că se simt iubite!

 

1329 Total Views 1 Views Today

Tags: , , , , , ,

Copyright Petsmag.ro © 2015. All rights reserved.

Posted March 26, 2015 by Aniela Deby in category "pisici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *