April 4

Diferenta dintre un caine de rasa si un caine normal

Nu ne-am gândit încă să facem nicio campanie prin care să vă îndemnăm să adoptați câini. Am simțit nevoia doar să vă spunem că au devenit prea populare criteriile pe care vă bazați atunci când vă luați un animal acasă. Înțeleg de multe ori că totul ține de preferințe. Unora le plac pisicile, altora le plac câinii. Dar e o mare diferență să îți alegi câinele după faptul că are o coadă prea scurtă sau un picior mai lung. De ce vă mai chinuiți să dați banii pe un câine când sunt atâția în adăposturile de câini? De ce? Ei nu sunt buni la casa voastră?

 

Sau poate că nu sunt de rasă și de asta nu-i vreți. Ne-am gândit noi… că dacă un adăpost v-ar zice că oferă spre adopție un Bulldog francez de 2 luni găsit pe stradă, ar sări toată lumea să-l adopte. Nu zice nimeni să nu ai idealuri, să nu ții la ele sau să nu ți le confirmi. Suntem de acord că fiecare pe banii lui cumpără ce vrea, doar că nu înțelegem de ce există atâta superficialitate. Îi vedem pe străzi că sunt vai și amar de ei, dar nu le dăm nici măcar o coajă de pâine, dar vrem acasă câine de rasă.

Cu ce credeți că e mai special un câine de rasă față de un câine normal de curte? Să vă spunem noi? Un câine de rasă e diferit, are culoarea pe care o vrei tu, are dinții pătrați și botul lat, pe când un câine normal e așa cum a fost conceput de la naștere fără să aibă părinți campioni și fără să aibă probabil vreun vaccin făcut. Un câine normal nu a fost ținut lângă șemineu și nici nu a dormit într-un dormitor. Dar voi nu aveți ochi și pentru ei. Suntem aceeași oameni care vrem un câine de rasă, care distribuim pe facebook pozele celor aflați în adopție, dar nu donăm nici măcar 1 leu pentru ei.

Oameni buni, sunt câini de lux și câini normali. Nu zic că nouă nu ne-ar surâde un câine fițos, ieftin și frumos, dar înainte de toate trebuie să privim și în urmă. Cum putem să spunem că iubim animalele, că suntem fanii lor, că nu ne place să vedem niciun câine torturat, dar noi nu suntem în stare să le dăm o coajă de pâine și îi scoatem afară pe stradă? Ați citit ce se întâmplă cu animalele lăsate pe stradă? Vreau să vă amintesc că suntem cu toții împreună în asta. Hai să facem un  bine și să nu uități că Petsmag se implică în ajutorarea câinilor fără stăpân.

Alături de noi vă puteți implica și voi. Iar diferența dintre un câine de rasă și unul normal este simplă: Câinele de rasă este un câine bine văzut. Pe când câinele de casă, normal, cum i-am zice noi, este un câine de curte ce nu își găsește locul în paturile noastre. Păcat. E tot un câine!

4335 Total Views 1 Views Today

Tags: , , ,

Copyright Petsmag.ro © 2015. All rights reserved.

Posted April 4, 2015 by Aniela Deby in category "in general

6 COMMENTS :

 1. By Doina on

  Cu cat cineva are mai putina “rasa” in el, cu atat isi doreste un caine cat mai de…rasa. Ca o compensatie – pe care nu o constientizeaza.

  Reply
  1. By Aniela Deby (Post author) on

   Doina, am crescut doi câini diferiți, dar vreau să îți spun că maidanezul ăla cumpărat cu 100 de lei, îmi face zilele mai frumoase decât cel pe care l-am cumpărat cu 350 de euro.

   Reply
 2. By Monica on

  Ok, nu am putut sa ma abtin sa nu comentez. Dupa ce am citit articolul asta, am senzatia ca sunt un om rau pentru ca am un bichon. Exista diferente clare si tehnice intre cainii de rasa si cei de pe strada:

  – poti sa iti alegi unul in functie de talie, astfel incat sa nu chinui, de exemplu, un caine mare intr-un spatiu mic
  – inainte, poti face o documentare sa vezi spre ce boli au predispozitii anumite rase si poti vedea cum sa ai grija de caine. Nu neg ca cei de pe strada au sistemul imunitar bun, dar din cauza a ‘jdemii de rase din care a rezultat cainele ala, tu n-ai de unde sa stii, de exemplu, ca e predispus la otita.
  – din nou, conteaza scopul pentru care iei un caine. Daca il vrei pentru paza, atunci anumite rase sunt usor de dresat si au valente in acest sens.
  – a, si (evident) despre cainele de la adapost, din punct de vedere al parintilor, de multe ori stii fix nimic.

  Nu am nimic cu cainii fara stapan, ai mei chiar au, eu nu imi permit. Ce fac cei de la PetsMag e foarte frumos.

  Dar trebuia sa incline cineva balanta, ca sa nu fie lumea asta plina doar de oameni fitosi care vor caini de lux. Sa fie si oameni care au luat un caine din rasa X pe un motiv clar.

  Si, fara suparare, articolul are greseli. Ca de exemplu “Lumea bună cărora le plac câinii”.Not right.

  Reply
  1. By Aniela Deby (Post author) on

   Monica, cred că știm cu exactitate cine suntem amândouă, așa că îmi permit să vorbim personal. Frustrările în privința câinilor nu trebuie să le prezentăm fiecărui om care citește acest articol. Având în vedere că nu trebuie să o iei personal, nu îți înțeleg afirmațiile. Majoritatea cred că dacă își cumpără un bichon, așa cum îi zici tu, face cea mai bună alegere. Poate că tu știi de ce l-ai cumpărat, dar soră-mea nu știe de ce ține în casă un Bulldog care o plictisește la culme. Un câine se ia după personalitate. Și în plus, țin să menționez: Data viitoare când mă mai corectezi, te invit să îți citești articolele. Nu țin să facem gramatică, și da, nu este corectă în contextul respectiv, dar îmi cer scuze dacă asta ți-a deranjat pofta de a citi. Nu te judecă nimeni că ai bichon, e dreptul tău. La fel cum al meu e să mă exprim. Îmi pare rău că nu ai înțeles ceea ce am vrut eu să transmit.

   Încă ceva: Am crescut un maidanez într-un apartament cu 4 camere și un cățel de rasă. Nu știu totul despre animale, dar nici tu nu știi. Sper să ne mai întâlnim. Cu drag.

   Reply
 3. By Monica on

  Deby, eu am avut caini din adolescenta (de mai multe rase, inclusiv un bulldog englez) si am studiat mult domeniul, mai ales psihologia canina. Fiecare caine a fost luat de ai mei (care stau la curte) pentru un scop clar: ciobanesc german de paza, bulldogul ca sa stea in casa fara sa distruga prea mult, etc. etc.

  Eu nu am luat-o personal doar ca, sa zicem, am vorbit in calitate de om care are caine de rasa. Inteleg ca mesajul textului e ca normalitatea inseamna un caine maidanez, dar nici cei de rasa nu au nicio vina ca s-au nascut in lumea aia in care se da bani grei pe ei.

  Cat despre corectat, puteai si sa stergi comentariul, doar sa ajunga mesajul. Daca gasesti vreodata ceva la mine, chiar te rog sa imi spui.

  O zi insorita!

  Reply
  1. By Aniela Deby (Post author) on

   Știi că sunt glumeață. Cum ți-am zis pe chat, și cum ai zis și tu, mesajul ăsta nu e pentru tine. Tu ești omul colateral :)) Te pup.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *