February 27

E normal daca cainele mananca mancare de pisici?

Așa suna anunțul unei doamne. Am înțeles cu stupoare că câinele dânsei nu mănâncă decât mâncarea de pisici. A fost sfătuită de familia sa că nu există nicio problemă și că este foarte normal ca patrupedul lor să se înfrupte pe săturate cu mâncărică de pisici. M-am tot gândit cum a putut să stea nepăsătoare fără să întrebe un medic. Există o problemă dacă câinele mănâncă mâncare de pisici sau pisicile mănâncă mancare de câini.

De ce este o problemă să mânânce câinele mâncare de pisici?

Dacă câinelui i-ar fi fost permis să mânânce mâncare de pisici, cred cu siguranță că nu s-ar mai fi făcut (creat) mâncarea de câini pe mărimi specială pentru ei. Câinii și pisicile au sistemul digestiv diferit și de asemenea sistemul lor necesită o mâncare diferită în funcție de organismul fiecăruia. Pe termen lung în alimentație hrana de pisici pentru un câine poate cauza probleme severe de sănătate și invers dacă mâncarea de câine este folosită pentru a hrăni pisicile.

Dacă ai și câine și pisică

Dacă ai și pisică și câțel ideal ar fi să fie hrăniți separat. Câinele nu are voie să mânance hrana pisicii iar pisica hrana câinelui. Puteți încerca ca înainte să îi dați câinelui sau pisicii să mănânce, să citiți îngredientele de la fiecare mâncare și atunci vă veți da seama care este diferența cu adevărat. Pisicile și câinii sunt animale diferite și nu este ceva obișnuit ca ei să mânânce aceeași mâncare.

Din punctul nostru de vedere: Fiecare animal trebuie să mânânce mâncarea sa, în funcție de kg, vitamine, obezitate sau alte probleme de sănătate pe care doar medicul le decide. Iar ca răspuns la întrebarea doamnei:  Nu! Nu este ideal ca câinele dumnevoastră să mânânce mâncare de pisici! Câinele trebuie să mânânce obligatoriu mâncare de câini.

5008 Total Views 2 Views Today

Tags: , , , ,

Copyright Petsmag.ro © 2015. All rights reserved.

Posted February 27, 2015 by Aniela Deby in category "catei", "hrana speciala", "in general", "pisici

1 COMMENTS :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *