July 23

HAMSTER RUSESC PITIC

Standard rasa
Nume Hamster rusesc pitic
Marime 5-10 cm
Culoare Difera in functie de anotimp

hamster-2

Hamsterul rusesc pitic (Phodopus sungorus) a devenit foarte popular ca animal de companie. Este destul de asemanator cu hamsterul sirian, insa exista diferente importante si necesita o ingrijire oarecum diferita.

 

Descriere fizica

Hamsterul rusesc pitic (Phodopus sungorus) este un mic animal cu infatisare de soarece, cu un corp gros, coada scurta si pungi la obraz. Marimea corpului variaza de la 53 la 102 milimetri, cu o coada de 7-11 milimetri. Blana din partea superioara a corpului este de culoare crem cu nuante de gri sau rozaliu. Partea inferioara a corpului este mai mult de culoare alba. Comparativ cu alte specii, hamsterul rusesc pitic are coada si picioarele acoperite de blana. Poate avea o blana alba complet sau satinata.

Iarna, hamsterul rusesc pitic isi schimba culoarea blana spre alb. Schimbarea culorii blanii este determinata de schimbarea duratei zilei.

Cu toate acestea,  un hamster rusesc pitic (Phodopus sungorus) se poate diferentia iarna de cei albinosi prin culoarea neagra a ochilor.

 

 

Comportament si personalitate

Hamsterul rusesc pitic (Phodopus sungorus) este activ mai mult in timpul serii, insa uneori activitatea continua si pe timpul noptii. Este mai alert pe timpul zilei decat hamsterul sirian si este, cateodata, activ si in timpul zilei.

Hamsterul rusesc pitic este docil si este nevoie sa-i vorbesti inainte de a-l lua in mana. Se va obisnui cu vocea ta si vor fi sanse mai mici sa muste.

Ingrijire si hrana

In salbaticie, hamsterul rusesc pitic (Phodopus sungorus) are o hrana asemanatoare cu a celorlalte specii de hamster. In cea mai mare parte, se hraneste cu cereale si plante. Mai poate manca insecte. In captivitate, hamsterul rusesc pitic poate fi hranit cu pelete pentru soareci si sobolani. Hrana pe baza de seminte nu este potrivita pentru acesta deoarece va alege cele mai gustoase seminte si nu se va atinge de restul. Hamsterul rusesc pitic se bucura de legumele proaspete, insa ar trebui date doar in cantitati mici pentru ca pot cauza serioase probleme digestive.

Ca toti hamsterii, cel rusesc pitic isi pastreaza hrana in buzunarele de la gura.

Sanatate si puncte vulnerabile

Hamsterul rusesc pitic este extrem de rezistent si poate dezvolta boli doar daca rumegusul este din lemn de cedru. Acesta poate cauza infectii respiratorii, probleme intestinale, infectii ombilicale si rani provocate de alti hamsteri.

In orice caz, acest articol nu substituie vizita la medicul veterinar atunci cand observi ceva neobisnuit lahamsterul rusesc pitic.

Conditii de viata

Hamsterul rusesc pitic este mai mic decat cel sirian si poate sta intr-o cusca destinata soarecilor. Poti asterne rumegus de pin si niciodata de cedru, pentru ca acesta cauzeaza moartea hamsterilor rusesti pitici.

Reproducere

In salbaticie, perioada de reproducere la hamsterul rusesc pitic (Phodopus sungorus) tine din noiembrie pana in februarie, insa in captivitate se poate inmulti pe tot parcursul anului. Varsta la care poate incepe reproducerea hamsterului rusesc pitic este de 50 de zile, iar perioada de gestatie dureaza 18 zile, dand nastere la aproximativ 3 pui. Puii de hamster rusesc pitic se nasc cu dinti.

Hamster rusesc pitic pret

Astazi, 23 iulie 2015, un hamster rusesc pitic are pretul cuprins intre 10 si 50 de lei.

2465 Total Views 1 Views Today

Tags: ,

Copyright Petsmag.ro © 2015. All rights reserved.

Posted July 23, 2015 by Aniela Deby in category "in general

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *