July 12

Iepurele Burgunder

Standard rasa
Nume Burgunder
Tara de origine Franta
Greutate 4-4.5 kg
Culoare Rosiatica
Capacitate la nastere 4-5 pui

Origine si istoric

Iepurele Burgunder face parte dintr-o rasa de talie medie si este originar din Franta. A aparut in zona Bourgogne la inceputul secolului al XX-lea, raspandindu-se rapid pe intreg teritoriul Frantei.

Rasa de iepuri Burgunder se diferentiaza prin culoarea rosiatica a blanii. Acesta nu trebuie sa fie confundat cu alte rase de iepuri care au o culoare rosiatica asemanatoare.

iepure-burgunder-in-paie-culoare-rosiatica

 

Descriere fizica

Masculul iepure Burgunder are un cap mare, cu un gat gros, aproape inexistent. La femela este putin mai alungit. Fruntea este larga, nasul pronuntat si obrajii plini. Ochii iepurelui Burgunder sunt maronii si cu un cerc alb in jurul lor. Urechile sunt acoperite cu blana si largi la baza. Urechile trebuie sa stea drepte si sa fie inclinate sub forma literei V. Acestea au lungimea intre 11.5-12.5. Lungimea mai mica sau mai mare a urechilor este considerata un defect.

Iepurele Burgunder are un ritm rapid de crestere, ajungand la greutatea de 3 kilograme in 3 luni. Greutatea ideala este de 4-4.5 kilograme.

iepure-burgunder-profil-crestere

 

Sanatate si puncte vulnerabile

Iepurele din rasa Burgunder poate fi afectat de boli ereditare ca cele ale muschilor, manidibulei si glaucom ereditar.

Utilitate

Iepurele Burgunder este crescut ca animal de companie, dar si pentru productia de carne, foarte apreciata de catre gurmanzi.

Reproducere

Iepurele Burgunder ajunge la maturitate la varsta de 5 luni si se poate reproduce incepand cu varsta de 6 luni. Femela poate da nastere la 4-5 serii de pui pe an.

iepure-burgunder-in-doua-picioare-animal-de-companie

655 Total Views 1 Views Today

Tags: , ,

Copyright Petsmag.ro © 2015. All rights reserved.

Posted July 12, 2015 by Aniela Deby in category "animale exotice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *