March 2

In loc de martisor da-i cainelui o mancare mai buna

Vi s-a întâmplat vreodată ca vouă ca oameni să vă fie silă să mâncați aceeași mâncare în fiecare zi? Vă spunem sincer, nouă ni s-a întâmplat. Acum că doar ce suntem în 2 martie, cu drag că a venit primăvară, mulți stăpâni ( vă spunem din surse sigure) au cumpărat mărțișoare pentru cățeii lor. Nu ni s-a părut nimic ieșit din comun, ni s-a părut un gest frumos în semn că primăvara vine și pentru animăluțul pe care îl cresc cu atâta dragoste.

Problema în schimb ne-am pus-o altfel. Ne-am gândit că de ce nu se poate renunța la mărțișor, iar în locul mărțișorului să i se dea un fel de mâncare mai bun, mai gustos, orez cu morcovi sau carne de pui în conservă, mâncare specială creată pentru stăpânii care își iubesc câinii. Ne-am gândit că ar fi o idee mult mai bine, câinele ar înțelege astfel ziua de 1 martie și ar fi cu adevărat fericit că își mai schimbă și el felul de mâncare din când în când.

Noi am dat doar un exemplu, niciun stăpân nu e obligat să-i cumpere câinelui mâncare sofisticată, mâncare de calitate caini, doar dacă ține la el și îl iubește cu adevărat. Știm că uneori iubitul animalelor este relativ cu a ne fi drag. Dar e o mare diferență. Diferența dintre cele două lucruri este că dacă ne este drag, îl luăm în brațe, îl ciufulim și îl alintăm, iar dacă îl iubim, îl luăm acasă, îi facem o alimentație corectă, îl răsfățăm cu mâncăruri alese și îi luăm și un mărțișor dacă este cazul.

Nu uitați: Dacă vreți ca animăluțul vostru să simtă că primăvara a sosit, faceți-l să înțeleagă printr-un gest pe care nu îl faceți de obicei. Și dacă chiar vă face plăcere, lăsați-l cu mărțișor, că pe noi nu ne deranjează!

1017 Total Views 1 Views Today

Tags: , ,

Copyright Petsmag.ro © 2015. All rights reserved.

Posted March 2, 2015 by Aniela Deby in category "catei", "in general

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *