April 10

Pestii pot fi animale de companie?

Desigur că pot fi. Nu vi s-a întâmplat niciodată să vă gândiți că ați dori să aveți și voi un animal de companie doar al vostru? Noi credem că da. Dar tot timpul ați auzit afirmația cum că ” Nu, un animal face multă mizerie în casă”, și poate că v-ați gândit că ar fi util un acvariu cu pești, pentru că oricum mizerie nu fac, dar măcar să aveți și voi ceva al vostru. Poate că atunci când v-ați dorit un animal de companie, s-a întâmplat să fie câine, și atunci afirmația cu ” lasă prea mult” nu v-a făcut decât să vă gândiți că dacă ați avea un acvariu plin cu pești exotici va fi mult mai ușor. Noi nu zicem că nu, dar ei nu sunt câini.

652x450_089145-cum-sa-ai-grija-de-pestele-chromis-verde-chromis-viridis

Peștii exotici nu sunt foarte greu de întreținut și stârnesc atenția tuturor fără prea mult efort. Sunt colorați, frumoși și oferă un aer elegant încăperii unde va fi pus acvariul. Dar înainte de a vă gândi că vă doriți să cumpărați astfel de pești, vă recomandăm să vă documentați și să acumulați câteva informații, care vă vor fi folositoare la nevoie. Trebuie să știți anatomia și biologia lor.

PASARI_SI_PESTI_EXOTICI_Bihor_7

Alimentația lor trebuie să fie prima voastră grija. Un pește exotic nu este ca un câine, care dacă îi dai să mănânce e bine, dacă nu tot așa. Peștii trebuie să mănânce ca să se dezvolte, și să îi ușurezi reproducerea, pentru că doar așa îl vei putea feri de boli care, de multe ori acestea pot surveni în timpul dezvoltării. Așadar, nu este foarte ușor să ții nici un acvariu cu pești. Toate animalele necesită atenție sporită. Mai ales în primul proces când trebuie să se acomodeze cu felul de acvariu, ceilalți pești și multe alte caracteristici de genul acesta.

1329318343_fd28a407e1ffc8c

” Ca orice animal de casa, daca ii putem numi asa si pestii exotici au nevoie de atentie, de afectiune, de o anumita temperatura a apei din acvariu, si inca o caracteristica importanta este aceea a acvariofilului, care nu trebuie supraalimenteze necesarul de nutrimente al unui peste exotic, iar de preferat ar fi ca acesta sa diversifice materia prima la o anumita perioada de timp.”

4094 Total Views 1 Views Today

Tags: , , ,

Copyright Petsmag.ro © 2015. All rights reserved.

Posted April 10, 2015 by Aniela Deby in category "animale exotice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *