August 18

Pretioasa oaie hampshire

Standard rasa
Nume Oaia Hampshire
Tara de origine Anglia
Greutate 90-125 kg
Blana Scurta si deasa
Culoare Alba iar capul si picioarele de culoare neagra

Oaia din rasa Hampshire a fost creata special pentru productia de carne. Este o oaie foarte cautata si apreciata in intreaga lume pentru calitatea superioara a carnii, care are un continut mic de grasimi.

Origine si istoric

Rasa de oi Hampshire a fost creata acum mai bine de 150 de ani, prin incrucisarea mai multor rase de oi originare din Anglia. La crearea acestei rase au participat oi din rasele Wiltshire Horn, Berkshire Knot si Southdown.

Rasa a fost dezvoltata pe coasta de sud a Angliei, in regiunea Hampshire County, care ofera un climat placut, propice dezvoltarii animalelor. La putin timp dupa dezvoltarea sa, aceasta rasa a ajuns si in Statele Unite ale Americii.

Descriere fizica

Oaia din rasa Hampshire se remarca prin corpul mare si puternic, foarte musculos. Sunt foarte impozante si mari, fiind asemanate cu un taur de dimensiuni mai mici. Corpul este acoperit de par des si scurt, de culoare alba. Capul, urechile si picioarele sunt acoperite de par de culoare neagra.

Deoarece sunt oi crescute pentru productia de carne, oile Hampshire au o conformatie masiva. La maturitate, berbecii ating greutatea de 125 de kilograme, iar oile de 90 de kilograme.

Oi Hampshire

Comportament si personalitate

Chiar daca are o statura impozanta, oaia din rasa Hampshire este foarte docila si tacuta, astfel ca nu trebuie sa ii intimideze pe crescatorii incepatori. De altfel, aceasta oaie este o bucurie pentru fermieri, deoarece este foarte usor de intretinut.

Oile din rasa Hampshire sunt foarte prolifice si au un instinct matern foarte dezvoltat.

Productivitate

Oile din rasa Hampshire sunt crescute in special pentru productia de carne, unde ofera rezultate foarte bune. Carnea provenita de la oile din rasa Hampshire este foarte apreciata pentru gustul special si continutul scazut de grasimi.

Pe langa carne, oile din rasa Hampshire ofera si o cantitate mare de lana, in jur de 8 kilograme pe an.

In plus, berbecii din rasa Hampshire sunt folositi pentru imbunatatirea si ameliorarea altor rase de oi. Berbecii terminali din rasa Hampshire sunt necesari in turmele comerciale pentru productia de miei hibrizi de carne.

617 Total Views 1 Views Today

Tags: , , ,

Copyright Petsmag.ro © 2015. All rights reserved.

Posted August 18, 2015 by Aniela Deby in category "in general

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *