March 6

Pro sau contra sterilizarii animalelor

Am auzit de foarte multe ori, foarte multe texte cum că ar fi bine, n-ar fi bine, să-ți castrezi animalul. Am observat că mulți posesori de animale refuză să le facă sterilizarea atât pisicilor cât și cățelelor chiar dacă văd cu ardoare că acestea urlă din toți plămânii. Din ceea ce m-am documentat eu, am înțeles că odată ce cățeaua n-a avut nicio legătură cu căldurile și a fost sterilizată înainte de a intra în ele, riscul de a face cancer scade considerabil. Poate că să îți castrezi cățelul nu este cea mai bună soluție, dar atunci când trăiești într-o casă cu mai mulți câini, cred că agresivitatea acestuia se poate agrava pe zi ce trece.

De ce să-ți castrezi animalul? PRO!

Mulți posesori de patrupede au ales să își sterilizeze animalele dinainte ca ele să ajungă la maturitatea sexuală. De ce? Pentru că astfel s-au scutit de agresiunile pe care animalele le lasă în jur în perioada când au nevoie de atenție.  După castrare se impune un program fix de sport pentru patrupedul vostru. Cel mai important: Cățelul vostru nu va mai folosi picioarele voastre pe post de montă.

De ce să nu-ți castrezi animalul? Contra!

Mulți posesori de patrupede au ales să nu-și sterilizeze animalele pentru că nu au timp să le scoată la plimbare. După cum se știe, un câine/sterilizat trebuie scos la plimbat. Trebuie să se plimbe mult, mai ales cei care stau la apartament. Câinii de apartament sunt cei mai predispuși la obezitate atunci când sunt sterilizați.  De altfel cei care sunt împotriva castrării animalelor sunt leneși sau crescători profesioniști de câini, prin care ei câștigă doar dacă se înmulțesc.

Voi decideți ceea ce credeți că-i mai bine pentru animalul vostru. Eu nu sunt de acord ca o pisică să stea să miaune cu a ei coadă până ți se lungesc urechile. Mai bine castrată și te lasă în pace, în plus e mai sănătos!

1222 Total Views 1 Views Today

Tags: , , ,

Copyright Petsmag.ro © 2015. All rights reserved.

Posted March 6, 2015 by Aniela Deby in category "catei", "in general

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *