February 12

Top 10 cele mai populare rase caini

Majoritatea stăpânilor de animale și-au ales căței în funcție de rasă. Există rase de căței specifice pentru fiecare obiectiv pe care dorește să îl atingă stăpânul. Există rase de căței mai jucăuși, mai activi sau pur și simplu doar căței de pază. Sunt rase de căței care oferă foarte multă activitate în casă și armonie, dar sunt și rase de câini pe care unii stăpâni le preferă pentru că sunt mai mult o rasă sportivă.

Pe numărul 10 din top se clasează: Shih Tzu

Majoritatea dintre noi știm cum arată rasa Shih Tzu care are o infățișare mai mult arogantă, si se pare că această rasă vine din încrucişarea câinilor Lhasa Apso sau a celor tibetani de munte cu peckinezii. Shih Tzu a fost animalul de companie preferat de dinastia Ming.

MINOLTA DIGITAL CAMERA
Pe numărul 9 din top se clasează: Pudelul

Pudelul după cum știți pare a fi ca o jucărie pufoasă însă, acesta este un animal sportiv care excelează la cote maxime. A apărut prima dată în Germania în calitate de retriever de apă, iar stilul blănii sale a fost creat pentru a-l ajuta să se miște mai ușor în apă. La această rasă există trei variante.

8_pudel_dpa_1

Pe numărul 8 din top se clasează: Dachshund

Dachshund sau “câinele-cârnat”cum i se mai spune,  a fost crescut în trecut, în Germania, ca animalul fără frică, suficient de lung pentru a săpa în adăposturile bursucilor şi a se lupta cu ei. Există două mărimi de Dachshund: standard, care are între 7 şi 14,5 kg şi miniatură, până la 5 kg.

21411-dachshund-puppy-in-a-sweater-1280x800-animal-wallpaper

Pe numărul 7 din top se clasează: Bulldogul

Bulldogul este una dintre rasele foarte iubite de oameni. Au un aspect adorabil, toată lumea este încântată de pielea ridată de pe fața lor. Dacă înainte erau o rasă de câini care nu simțeau durerea și se numeau într-un fel ” câinii răi” acum, proprietarii au căzut de acord că parcă ar fi mult mai bine să-i ”îndulcească”, în așa fel încât să fie pe placul tuturor.

images

Pe numărul 6 din top se clasează Boxerul

Această rasă de câini este una elegantă și pare că se poate să boxeze cu picioarele din față de unde vine și denumirea lor. Această rasă se folosea în Germania la bătăile cu câini. Acum însă, i s-a dus numele de câine iubitor și un câine afecțios pentru copii, dar odată cu trecerea timpului, nu s-a încetat folosirea acestei rase în bătăi cu alți câini.

mancare boxer

Pe numărul 5 din top se clasează: Beagle

O rasă de căței pe care e imposibil să nu-i alegi dacă ai fi într-o asemenea situație. Gingășia lor este unică. Iar dacă vreți să vă reîmprospătați memoria, aduceți-vă aminte de personalul Snoopy! Chiar dacă acel personaj nu înfățișează corect această rasă, vă pot spune că este un animal vesel și bun la vânătoare. În anglia, cei mai bogați domni, aveau câte un câine Beagle care îi ajuta să prinde iepurașii.

images (1)

Pe numărul 4 din top se clasează: Golden retriever

Acest câine inteligent a fost “creat” de Lord Tweedmouth, care dorea un retriever foarte bun, care să se potrivească climatului scoţian, terenului şi prăzilor. Aşa că a încrucişat “retrieverul galben” cu “tweed water spaniel”, acum rasă dispărută. Alte încrucişări cu setterul irlandez, bloodhound-ul au dus la golden retrieverul de azi. Această rasă de câine este ideală ca ghid, salvator şi câine-asistent atunci când ai nevoie de el.

golden retriever

Pe numărul 3 din top se clasează: Yorkshire Terrier

Yorkie face parte din categoria câinilor de jucărie, care îi include şi pe chihuahua, şi cântăresc între 1,8 şi 3,2 kg. Fiind foarte mici, erau folosiţi în trecut la prinsul şobolanilor. Dar în schimb  sunt o rasă activă, de companie, disponibil și afectuos față de copii și stăpân.

descărcare (1)

Pe numărul 2 din top se clasează: Ciobănescul german

Ciobănescul german este standardul câinilor poliţişti, de pază şi militari. Rasa  vine dintr-o încrucişare de câini de turmă şi de fermă, din Germania. Din câte îmi aduc aminte, sunt cei mai buni câini atunci când e vorba de a detecta droguri sau substanțe ascunse.

ciobanesc-german-091

Pe numărul 1 din top se clasează: Labradorul retriever

Sunt câini atletici care  provin din Newfoundlans, unde lucrau alături de pescari, ajutându-i să tragă plasele şi să prindă peşti. Calităţile de retriever le-a dobândit abia după ce a rasa fost încrucişată cu setter, spaniels şi alţi retrieveri pe care vi i-am enumarat și mai sus. Este o rasă pe care îi au toți

golden retriever ce mananca

Orice rasă de cățel veți alege, să nu uitați că aceștia au nevoie de afecțiune din partea voastră!

4189 Total Views 3 Views Today

Tags: , , ,

Copyright Petsmag.ro © 2015. All rights reserved.

Posted February 12, 2015 by Aniela Deby in category "in general

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *