March 30

Salveaza animalele de pe strada si ai grija de ele

Am avut în casă un câine și-o pisică. Departe de mine gândul că aceștia nu se vor înțelege chiar dacă la un moment dat am crezut că am făcut cea mai proastă alegere când i-am luat pe amândoi de pe stradă. Știți poate că multă lume m-a judecat că eu cresc un maidanez și o pisică de curte într-un apartament cu trei camere, dar n-am făcut asta pentru mine. Chiar dacă s-a dovedit că răutatatea oamenilor este puternică eu am avut răbdare. S-a întâmplat să-i iau de pe stradă fără să vreau.

puppy-dog-animal-wallpaper-free-download-from-wallpaperzet

 

Mi-a fost milă de ei, dar mi-a fost milă de mine, aveam nevoie să am o casă mai plină. Ciudat a fost atunci când i-am adoptat, așa s-ar zice, că prietenii mi-au venit de indată, doar să mă critice. Dar le-am arătat că sunt interesată de părerile lor atâta timp cât nu-mi jigneau ceea ce eu am început să iubesc. Știu că sună ca și o nebunie, dar erau animale și nu sunt deloc de speriat dacă știi cum să te comporți cu ei.

Poate că există maidanezi extrem de răi, poate că majoritatea maidanezilor mușcă și fac urât din cauză că sunt înfometați și nimeni nu le-ar da nici măcar o coajă de pâine, dar scopul meu a fost să îi fac să se simtă bine. O pisică și-un cățel, amândoi de talie mică. Și nu asta le este povestea. Poate că nu sunt neapărat maidanezi, având în vedere că pisica este una obișnuită pe care o are toată lumea într-o curte, câinele seamănă cu un patrocle și e mic de statură și grăsuț. I s-a spus maidanez din cauză că arăta neîngrijit, dar poate că nu e. Fără interes din partea mea.

Nu m-a interesat cum arăta. Observasem doar că nu se poate mișca din cauză că avea o rană urâtă la un picior și ciudat a fost că avea o zgardă pe care scria ” Messi”. Probabil acesta îi era numele, dar nu răspundea deloc la el. L-am luat acasă, l-am spălat, l-am hrănit și lângă ușă i-am făcut un culcuș pe un carton, i-am pus câteva zeci și a adormit buștean. A doua zi a venit dincoace să mă țuce pe obraz. Cred că l-am primit ca pe un dar. Am uitat să mă plictisesc, am uitat cum e să nu ai nimic de făcut. I-am cumpărat o lesă și-am început să-l plimb. Cu ocazia asta aveam un pretext ca să ies afară.

După câteva luni, în spatele blocului prin care treceam pentru a-și face cățelul nevoile, m-am oprit și am zărit o pisică plângăcioasă care nu s-a lăsat deloc speriată de câinele pe care îl țineam în lesă. Am luat câinele în brațe și am mângaiat pisica. L-am luat în brațe ca să fiu precaută, doar să nu i se întâmple nimic pisicii, dar în rest… m-am gândit să o duc sus, să-i fac o baie, să-i dau să mănânce și să iasă din nou afară. S-a întâmplat ca în acea seară să plouă și mi-am zis că ar fi păcat s-o las în ploaie.

Nu m-am gândit deloc că cățelul meu va deveni gelos, și astfel am lăsat-o șefă prin casă după ce am controlat-o și am văzut că nu are deloc niciun purec. Cred că era o pisică dată dispărută, dar în timp nu m-a mai interesat să o dau înapoi. Am văzut că dacă vroia să își facă treburile voia să iasă afară, stătea lângă ușă și mieuna la nesfărșit. Așa că am adoptat-o și pe ea. Ceva timp s-au tot certat amândoi, probabil pe faptul că nu știau încă cine era șeful în casă.

Ce pot să spun mai mult? Mi-am achiziționat gratuit un cățel care arată ca un maidanez dar nu știu sigur dacă e maidanez și o pisică, ambii cuminți și curați, care nu-și fac treburile în casă și sunt un plus de fericire pentru o femeie singură așa cum sunt ei. Dacă veți învăța să salvați câteva vieți de animale, vă pot garanta că vă veți simți împliniți.

 

Te simți al naibii de bine să vezi după câteva săptămâni cum se schimbă situația unor animale fără stăpân dar care își doresc o familie. Cred în animale, sunt fericită că i-am luat acasă și mă mândresc cu ei. Nu știu ce impresia veți avea voi, dar știu că atunci când se tolănesc pe jos… sunt fericiți cu adevărat.

O parte din scrisoarea ” Cum am salvat două vieți” trimisă pe mail de către Simona Penciu”.

 

2310 Total Views 2 Views Today

Tags: , , ,

Copyright Petsmag.ro © 2015. All rights reserved.

Posted March 30, 2015 by Aniela Deby in category "in general

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *