November 2

Simptomele raului de miscare la caini

Esti in masina, cu cainele tau, insa deodata observi ca animalul nu se simte prea bine. Inainte sa iti dai seama ce se intampla, vezi ca toti biscutii pe care cainele i-a mancat la ultima masa au ajuns pe scaunele din masina! Asa cum probabil ti-ai dat seama, raul de miscare este o problema care afecteaza si cainii! Vezi mai jos ce este de facut!

Copii-si-cainii-sunt-prieteni-nedespartiti-Noi-Romani-in-UK

Pentru cainii care sufera de rau de miscare chiar si cele mai scurte drumuri reprezinta o adevarata problema. Din fericire, exista tratamente care pot ameliora raul de miscare la caini!

Cauzele raului de miscare la caini

Raul de miscare la caini este o problema mai des intalnita la puii si cainii tineri, decat la cainii mai batrani. Acest lucru se intampla deoarece structurile urechilor cainilor folosite pentru echilibru nu sunt complet dezvoltate la pui. Totusi, exista si caini care nu se confrunta niciodata cu raul de miscare.

Daca la primele calatorii cu masina, cainelui tau ii este greata si este ametit, atunci cu siguranta sufera de rau de miscare. Foarte adesea, cainii care sufera de aceasta problema se confrunta si cu episoade severe de voma in timpul calatoriilor cu masina.

In plus, si stresul poate cauza raul de miscare, in special daca cainele asociaza mersul cu masina cu mersul la cabinetul medicului veterinar.

Simptomele raului de miscare la caini

  • Printre simptomele raului de miscare la caini se numara:
  • inactivitatea;
  • neatentia;
  • cascatul;
  • scancetele;
  • salivatia in exces;
  • voma.

Tratamentul raului de miscare la caini

Cea mai buna masura pe care o poti lua pentru a preveni raul de miscare la caini este sa faci calatoria cu masina cat mai confortabila pentru cainele tau.

Cainele va avea mai putine episoade de greata daca este pozitionat cu fata spre parbriz si nu spre geamurile laterale. Astfel, pentru a te asigura ca animalul sta in pozitia corecta este bine sa achizitionezi un scaun special pentru caini, care dispune si de centuri de siguranta.

De asemenea, in timpul calatoriei cu masina, poti da in jos unul dintre geamuri. In acest fel vei echilibra presiunea aerului din interiorul masinii cu cel din afara, ceea ce va reduce greata si disconfortul cainelui tau.

De asemenea, asigura-te ca masina ta este bine ventilata, deoarece aerul cald si atmosfera fierbinte contribuie la declansarea senzatiilor neplacute pentru caine. In plus, inainte de a pleca intr-o calatorie cu masina, limiteaza cantitatea de mancare pe care cainele tau o consuma.

Apoi, chiar inainte de a urca in masina, ofera cainelui tau o bomboana gumata, care ii va reduce senzatia de greata. Ai grija insa sa nu ii oferi bomboane din ciocolata, deoarece sunt toxice pentru caini.

Medicamente pentru raul de miscare la caini

Daca masurile de mai sus nu functioneaza pentru cainele tau, atunci este momentul sa apelezi la medicamente. Printre medicamentele pe care le poti oferi cainelui se numara cele impotriva gretei, antihistaminele, care reduc raul de miscare si salivatia si care sedeaza usor cainele. De asemenea, pot fi administrate si fenotiazine si medicamente asemanatoare, care reduc voma si linistesc cainele.

Inainte de a administra cainelui medicamente, consulta-te cu un medic veterinar!

2318 Total Views 1 Views Today

Tags: , ,

Copyright Petsmag.ro © 2015. All rights reserved.

Posted November 2, 2015 by Aniela Deby in category "in general

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *