April 8

SOS: Cainele meu face in casa

În ziua de miercuri spre joi a anului 2013 mi-am cumpărat și eu un cățel în speranța că el va fi cel care îmi va face zilele mai ușoare. Știți, aveam câteva probleme, și chiar aveam nevoie de un impuls care să mă țină mai mult ocupată decât relaxată. Și așa m-am gândit că cel mai eficient și la îndemână, decât să înfiez un copil, chiar dacă câinii sunt precum copiii, am avut tupeul să-mi iau un bichon de toată frumusețea. Frumos cățel și nicidecum foarte ieftin. Dar mi-am zis că merită. Crezând că va fi un cățel ascultător, l-am luat și l-am crescut frumușel până la câteva luni într-o garsonieră. Mi-am zis că poate e mai ușor pentru el să trăiască pentru puțin timp doar în apartament. Așa că, l-am lăsat să își facă în casă majoritatea treburilor. Recunosc, urât din partea mea, dar într-un fel era și pentru mine o scăpare. Nu cred că am fost foarte responsabilă, culcându-mă pe-o ureche și crezând că dacă va mai crește va fi pregătit să facă afară.

cum sa nu mai faca cainele in casa

Între timp a reușit ca și la vârsta de 2 luni și jumătate, individul ( bichonul) să tot facă în casă, nu în locul în care îl învățasem, ci a reușit chiar să îmi umple colțurile colțarului numai cu ceea ce nu trebuia. Mă săturasem sincer să strâng toată ziua din casă, mai ales că stăteam într-o garsonieră, iar cine venea… nu făcea altceva decât sa constate miros de urină și fecale de cățel. Și atunci a fost momentul ” SOS: Câinele meu face în casă”. M-am apucat să caut în reviste, să citesc mai multe articole în online și să văd unde am greșit. Să fi greșit pentru că am vrut să fiu o mamă mai bună pentru el și nu l-am scos iarna în frig să facă afară de la început? Cu siguranță. Așa a și fost.

Vorbeam cu o prietenă și îmi spunea că are un Shitzu dar nu a făcut niciodată în casă, exceptând cazul când a lăsat-o încuiată în casă și nu a avut cum să iasă afară să-și facă nevoile. În rest, la ea nu se întâmplă să găsească fecale prin colțurile camerelor sau prin covoare și nici urină pe mijlocul covorului în sufragerie. Și atunci am întrebat: Care este motivul și cum ai reușit să îți dresezi câinele să facă afară? Mi s-a răspuns explicit și am înțeles ideea de bază : Dacă scoți câinele afară pentru prima dată la plimbare, nu-i va place. Dacă îl ademenești și începi să vorbești cu el de când îl cumperi, va înțelege că afară se fac nevoile și nu are încotro. Indiferent că e frig sau prea cald, nu are voie să facă în casă, iar când o face… pedepseste-l. Mi-am învățat câinele să facă afară din prima lună. A făcut și în casă, dar foarte puțin timp. Am pus piciorul în prag, am înțeles că pentru a-l dresa trebuie să-i fiu alături și să mă înțeleagă așa că a fost simplu ” Program de ieșit afară cu câinele” direct pus pe frigider. Și asta a fost. Câinele meu nu face în casă”.

cainele meu face in casa ajutor

Perfect. După cele trei luni când credeam că cățelușa mea nu mai are nicio scăpare, i-am ascultat sfaturile. Mi-am făcut un program de ieșit cu ea afară și asta a fost. După ceva timp, mă pot declara o stăpână fericită. A durat 75 de zile ca cățeaua mea să înțeleagă că în casă nu mai are voie nici măcar un jet mic de urină să mai facă și a fost ascultătoare. După atâția ani, sunt mai mult decât mulțumită. Spusele prietenei mele și sfaturile pe care le-am găsit în online m-au ajutat să am grijă de cățelușa mea.

PS. Vă recomand să nu faceți ceea ce am făcut eu și să fiți responsabili cu animalele voastre.

Scrisoare trimisă pe mail de către ” Gutlebet Alexandra Mihaela”. ( Mulțumim)

2207 Total Views 1 Views Today

Tags: , , ,

Copyright Petsmag.ro © 2015. All rights reserved.

Posted April 8, 2015 by Aniela Deby in category "catei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *