February 24

Spalati-va catelul corect si va adora baia!

Daca te uiți la oamenii care scaldă câinii în emisiuni și filmele Tv, de cele mai multe ori pare o foarte mare drăguță și interesantă distracție. Din păcate, câinele în viața reală nu este întotdeauna mulțumit că i se face baie și nu vede asta ca pe o experiență pozitivă. Câinii se simt atunci când sunt murdari și put – de fapt, le place destul de un pic – și mulți nu se tem de a pune o luptă, dacă ei cred că aceasta îi va ajuta să meargă  la timp în baie.

 

Și dacă în filme vedeți că câinele stă și se simte extraordinar într-o cadă plină cu spumant și face ce face și se apropie tot mai mult de tine, în viața reală câinele nu știe cum să zgârie și să se zbată pentru a nu se atinge niciun picur de apă de el.Aici vă pot oferi câteva sfaturi prin care vă puteți mobiliza cățelul să fie o baie plăcută atât pentru el cât și o prietenie de durată pentru dumnevoastră.
Puterea de asociere pozitivă
Primul lucru pe care doriți să-l faceți, așa cum este valabil cu aproape orice lucru pentru câinele vostru, pentru a-l face să iubească baia trebuie să-i legați mintea cu ceva pozitiv și jucăus. Cu alte cuvinte, oferă cuvinte de laudă, jucării, și afecțiune pentru a face câinele sa vină la baie, și de fiecare dată să se comporte într-un mod util în timpul băi.


Începeți prin obținerea de lucruri de prin casă pe care le folosește pentru a țopăi și a alerga după ele.  Vă va ajuta și modul de lucru pâna la adăugarea de apă caldă (nu fierbinte).
Nu vă fie teamă și repetați acțiunile până când par cu adevărat să-l facă să se simtă atras. De exemplu, dacă aveți o cadă de baie și câinele nu vrea decât într-o  anumită zonă să se scalde, nu-i nicio problemă. Atrage-l acolo prin mâncare, cuvinte frumoase, tratamente de laudă și vei vedea că în timp când îi vei arăta acel loc de duș va veni fără să-l chemi tu.

Protejați urechile
Ca să fii un stăpân bun nu uita că al tău cățel nu trebuie să aibă apă în urechi. Nu numai că este incomod pentru ei, dar e ceva pe care poate provoca de fapt, probleme de sanatate. Doar așa vei vedea că câinele tău te va lăsa să-i faci baie când dorești.

Faceți-le baie de tineri!
Dacă aveți un cățeluș, începeți scăldatul lor, cât mai curând posibil. Se va opune mai puțin atunci când el este mai mic pentru că nu va putea să facă asocieri negative în privința curățatului. Dacă îl obișnuiești de mic vei vedea că în timp nu vei avea deloc probleme cu el. Pentru că zicala” Cum îl crești, așa îl ai” funcționează și în cazul cățeilor.


Folosește samponul fresh perfect pentru ei
O modalitate de a face ca câinele tău să se simtă confortabil și plăcut este să știi ce șampon să folosești pentru el. În așa fel încât să nu îl usture scalpul, blănița sau ochii. Trebuie să ai în vedere că un șampon bun trebuie să elimine mirosurile neplăcute. Cum îți dai seama care este șamponul potrivit? Consultați medicul veterinar și veți face alegerea bună, nu de alta dar se poate ca atunci când alegeți dumnevoastră, să alegeți un șampon plin cu uleiuri care îi pot usca și irita pielea cățelului.

cel mai bun sampon caini

Lucrați de la gât în ​​jos
Pentru că nici noua ca oameni nu ne place să ne intre apă în urechi, nas și gură, așa este și în cazul câinilor. Încearcă să eviți zona ochilor și a nasului. Cum faci acest lucru? Prin spălarea de la gât în ​​jos. Puteți realiza acest lucru prin utilizarea unei găleți sau o cană pentru a uda câinele. Puteți găsi chiar și-un pulverizator conceput special pentru baia unui câine. Deci, ce faceți să vă spălați fața puilor voștri? Folosiți un prosop umed și astfel va avea și fața destul de curată.

Uscați-l cu prosopul și pregătiți-vă de meci.
Majoritatea stăpânilor de căței am văzut că au încercat diferite metode pentru a-și usca puiul după ce iese de la baie. Din păcate, cățeilor nu le place uscătorul de păr și în anumite situații riscați chiar să-i ardeți pielea. Recomandat de către majoritatea medicilor uscarea se face printr-un prosop conceput special pentru ei.

Nu vă faceți griji, dacă veți reuși să respectați măcar câteva dintre sfaturile noastre, vă putem garanta o baie plăcută și relaxantă împreună cu patrupedul vostru iubit. Cu toții iubim animalele și ne dorim tot confortul pentru ele! Vă dorim răbdare și pregătiți-vă de meciul după spălare, pentru că orice câine după ieșirea de la duș, se va usca în felul lui specific. Scuturându-se prin toată casa!

2429 Total Views 1 Views Today

Tags: , , , ,

Copyright Petsmag.ro © 2015. All rights reserved.

Posted February 24, 2015 by Aniela Deby in category "catei", "in general

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *