June 26

Stiati ca pisicile fac matreata? Aflati cum sa scape de ea!

Că pisicile fac mătreață nu mai este o problemă atât de rar întâlnită. Acum majoritatea pisicilor se confruntă cu această problemă și noi am cunoscut proprietari care se simțeau mai ofticați ca și ele că nu știau motivul și cum s-o prevină. Chiar dacă știm cu toții că pisicile sunt unele dintre cele mai curate animale, că se curăță singure și sunt destul de puternice să se descurce, uneori este nevoie și de intervenția noastră ca și stăpâni, mai ales când vorbim despre mătreață.

afectiunii ale pielii

De ce fac pisicile mătreață?

Prima cauză a pisicilor poate fi lipsa de hidratare. Această problemă dispare dacă pisicile primesc mâncare umedă sau există un umidificator în casă. Uscarea excesivă a pielii apare chiar și atunci când pisicile petrec prea mult timp la soare. Mătreața ca și la oameni este insoțită de mâncărimi, de altfel în acest caz veți observa pisoiul scărpinându-se foarte des. Cum nici pentru noi nu este o situație plăcută, și la ei are loc un fenomen care le provoacă această reacție. În general cele mai multe pisici se confruntă cu această problemă atunci când au paraziți, alergii la o anumită substanță din mâncare sau au stat prea mult la soare.

post-11709-1233684918_thumb

Un parazit des întâlnit care poate duce la apariția mătreții este Chyletiella, artropod care traieșțte pe pielea animalului.Dacă o să vă uitați mai atent, mătreața se va mișca pe blana pisicilor, iar acest lucru este din cauzat de paraziții care mută pielea căzută. Acest parazit poate infesta chiar și oamenii, cauzând iritații, roșeață și mâncărimi pe piele. Atunci când mătreață este cauzată de acest parazit, mătreața va fi localizată în zona spatelui. Pielea pisicilor va fi iritată și din cauza mâncărimilor și a scărpinatului, părul va cădea cât mai mult.

Cum scapă pisicile de această mătreață?

Paraziții se tratează cu substanțe speciale iar o singură spălare cu o astfel de substanță va fi suficientă.  Mătreața trebuie eliminată imediat, mai ales atunci când observați că pisicile sunt afectate. Pentru că dacă se scarpină foarte des, pe lângă mătreață vă veți confrunta și cu riscurile apariției infecțiilor de piele, care sunt destul de grave.

Petsmag recomandă: © Obligatorie vizita la veterinar!!

3503 Total Views 3 Views Today

Tags: , , ,

Copyright Petsmag.ro © 2015. All rights reserved.

Posted June 26, 2015 by Aniela Deby in category "pisici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *