February 25

Stiati ca pisicile folosesc limbajul corpului?

Doar pentru că pisica ta nu este miauuu toată ziua, nu înseamnă că ez nu vorbește cu tine, iar atunci când se întâlnește cu celelalte pisici și animale din jurul ei, nu este necesar neapărat să miaune. Ele folosesc limbajul corpului și astfel se înțeleg între ele fără să auzim un scâncet.

Pisicile folosesc o mulțime de posturi ale corpului și a mișcărilor pentru a arăta modul în care acestea se simt și dacă te uiți atent, veți începe să înțelegeți starea lor de spirit. Mai jos sunt câteva moduri în care o pisică utilizează diferite părti ale corpului pentru a vă arăta cum se simt.

Coada sus-vâlvoi și totuși relaxată

Atunci când o pisică își ridică coada sus și pare relaxată în jurul altor animale, nu este neapărat pentru că-i place. Unei pisici i se va îngroșa coada atunci când se enervează și pentru că noi nu avem cum să le auzim vorbindu-și, nu au decât să transmită această neplăcere printr-o ingroșare, să-i zicem” codiță stufoasă”.

Pare relaxată pentru că e capabilă și dispusă să spună doar salut și nimic mai mult. Dar dacă animalele din jurul ei nu o stresează foarte mult, devine rapid prietenoasă și dornică să toarcă dacă i se întinde o mânuță pe care s-o lingă. În general stăpânii de pisoi deja știu asta.

Pisica fricoasă se manifestă prin:

O pisică fricoasă se depistează ușor, are coada stufoasă si blana pe picioare zburlită o vor face să arate că are picioarele mult mai mari. De multe ori ochii pot arăta frumos ca părțile de mijloc negre ale ochilor (elev) sunt mari si urechile sunt aplatizate împotriva capului.

Starea de spirit la pisicile fricoase
O pisica foarte fricoasă care este speriată sau nu poate fugi să se ascundă sau se ridice dintr-un loc anume. Ea poate șuiera sau scuipa ca un avertisment pentru a rămâne unde este iar voi a vă da înapoi. Fiți atent ca ea ar putea încerca să zgârie sau muște să se protejeze, deoarece ea nu se simte în siguranță.

Asigurați-vă că ea poate suporta cu ușurință oaspeții, și undeva există un loc anume stabilit ca ea să se poată ascunde. Nu te apropia sau atinge o pisică care arată ca aceste semne deoarece ea se va simți foarte speriată!

1297 Total Views 1 Views Today

Tags: , , ,

Copyright Petsmag.ro © 2015. All rights reserved.

Posted February 25, 2015 by Aniela Deby in category "pisici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *