June 11

Top 5 cei mai înteligenți câini

Astăzi ne-am gândit să vă prezentăm câteva frumuseți canine pe care noi dacă am putea, le-am lua cu noi acasă. Câinii, animalele, oricare ar fi ele, în funcție de rasă, au trăsături frumoase și unii chiar sunt mai mult decât te gândești la început. Un câine devine cel mai bun prieten al omului. N-o să deranjeze nicioadă fără un motiv, n-o să muște pe la spate și dacă va mușca, te va preveni cu un mârâit dinainte de atac, dar oricum comparația este inutilă. Câinii iubesc mult, iar la rândul vostru dacă îi iubiți nu aveți cu siguranță ce să pătimiți.

1. Rasa Border Collie este cea mai înteligentă rasă de câini

Una dintre cele mai inteligente rase de caini din lume este Border Collie, acest câine s-a folosit de-a lungul sutelor de ani doar pentru stână. De ce? Datorită capacității sale crescute de a înțelege și a urma întrucțiuni, s-au gândit că pentru stână este cel mai potrivit. Are o capacitate de concentrare extrem de mare și este apreciată ca și o calitate supremă, pentru că asta îl face să se situeze în momentul de față pe primul loc. Are un simț al loialității ieșit din comun. Este un câine de talie medie, blană bicoloră, cu alb și negru. Nu este o rasă recomandată pentru apartament, deoarece această rasă se dezvoltă complet doar dacă are spațiu pentru a-și elimina energia.

2. Rasa Ciobanesc german

Nu mai este un secret că un câine de lup este și el foarte inteligent, pentru că deja toată lumea știe. Sunt folosiți de forțele de ordine pentru că învață repede și sunt foarte ușor de dresat. Ca și cel care se poziționează pe nr.1, ciobănescul german a fost crescut tot pentru păzirea turmelor. Are un temperament protectiv, devotat familiei și îi place să mențină o autoritatea mărită în preajma necunoscuților. Poate trăi afară, la temperaturi scăzute dar poate fi crescut și în apartament, mai ales dacă există spațiu suficient pentru un câine de talie mare. Are nevoie de multă mișcare, dar nu este deloc dificil de îngrijit.

3. Rasa Pudel

Chiar dacă este de necrezut, cățeii din această rasă sunt și ei extraordinari de deștepți. Se află pe locul trei, nu pentru aspectul lor haios ci pentru că în realitate este un câine care aveau ca scop inițial să ajute vânătorii să recupereze obiectele din apă, motiv pentru care din câte am auzit noi le place foarte mult să facă baie. Este un câine deștept și ascultător, aventurier, și foarte entuziasmat când vine vorba de joaca în prajma copiilor. Îi place să înoate și bineînțeles să recupereze lucrurile stăpânului.

4. Rasa Golden Retriever

Este o rasă foarte inteligentă care a fost folosită pentru a ajuta vânătorii. Acest caine învață repede comenzile, este ascultător și prietenos cu oamenii. Este liniștit, de aceea se zice că este cel mai bun câine pentru familie. Este foarte jucăuș, are nevoie de mult spațiu ca să își consume energia, de aceea dacă un astfel de câine crește în apartament, trebuie să îi alocați mult timp pentru a ieși cu el.

5. Rasa Labrador Retriever

Chiar și Labradorul este un câine extrem de înteligent. Este confundat adesea cu Golden Retrieverul, dar nu e supărăcios pentru că deocamdată bătălia a fost între cei doi. Putem spune din punctul nostru de vedere că amândoi sunt egali, doar că un singur aspect face diferența. Labradorul este o rasă folosită în vânătoare, însă poate învăța foarte repede să aibă în grijă și asistență fizică oameni cu dizabilități, ceea ce din punctul nostru de vedere l-ar situa pe locul 1.

El adoră să exploreze locuri noi. Sunt câini foarte activi, calmi, doar dacă sunt dresați ca la carte. Îi place să înoate și să alerge, se adaptează ușor și poate fi ținut chiar și în apartament dacă îl scoateți foarte des afară. Se înțelege minunat cu copiii, pentru că are o fire extrem de prietenoasă ce îl face potrivit pentru pază, nefiind foarte încântat de prezența străinilor.

1578 Total Views 1 Views Today

Tags: , , ,

Copyright Petsmag.ro © 2015. All rights reserved.

Posted June 11, 2015 by Aniela Deby in category "catei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *