July 31

Top rase pisici potrivite pentru copii

Fie ca astepti un copil, fie ca vrei sa aduci o pisica in familia ta cu copii, cu siguranta vei incepe procesul de cautare al celor mai potrivite rase de pisici pentru copii. Chiar daca te temi ca parul de pisica este periculos pentru copii, trebuie sa stii ca pisicile si copiii pot convietui. Descopera mai jos care sunt cele mai potrivite rase de pisici pentru copii!

03_tops_cats_kids_07278000

Copiii si pisicile

Copiii si pisicile fac o echipa imbatabila, mai ales daca locuiesti intr-un apartament. Jucause si energice, pisicile vor primi de la copii atentia dupa care tanjesc, in timp ce copiii invata sa fie mai responsabili si sa aiba grija de o vietate.

Tipuri de pisici potrivite pentru copii

Atunci cand analizezi care este cel mai potrivit tip de pisica pentru copilul tau trebuie sa iei in calcul mai multi factori. Astfel, pentru ca in locuinta ta totul sa fie bine, trebuie sa te asiguri ca pisica tolereaza sunetele puternice si miscarile bruste, nu este posesiva si nu isi marcheaza teritoriul.

copii-si-pisici

De asemenea, pisicii trebuie sa ii placa sa fie manevrata, luata in brate si mangaiata. In plus, pisica este recomandat sa fie sociabila si sa se adapteze usor la schimbarile din locuinta. Esential este si sa te asiguri ca pisica nu musca sau zgarie.Atunci cand alegi pisica pentru familia ta, trebuie sa iei in considerare si personalitatea copilului tau. Daca copilul tau este zgomotos si energic, atunci este indicat sa eviti de exemplu pisicile persane, care prefera mediile linistite.

Top rase de pisici potrivite pentru familii

Rasele de pisici de mai jos sunt cunoscute pentru temperamentul lor calm si jucaus. In plus, sunt afectuoase si tolerante si nu devin posesive cu un anumit spatiu sau cu o anumita persoana din familie. Asadar, riscurile ca aceste rase de pisici sa vada in copii o amenintare sunt foarte reduse. De asemenea, aceste rase de pisici sunt sociabile si prietenoase cu oamenii.

Rasa de pisici Abisiniana. Abisiniana este foarte prietenoasa si sociabila. Ii place foarte mult sa se joace, ceea ce o face candidatul ideal pentru familiile cu copii.

Rasa de pisici American Shorthair. Pisicile din aceasta rasa sunt sociabile, energice si foarte fericite. Se inteleg bine atat cu oameni, cat si cu alte animale din locuinta, in special cu cainii.

Rasa de pisici Birmaneza. Sociabila si relaxata, pisica din rasa Birmaneza este recunoscuta pentru temperamentul sau degajat si usurinta cu care se adapteaza in orice mediu.

Rasa de pisici Burmeza. Prietenoasa si orientata spre oameni, pisica Burmeza este foarte delicata in prezenta copiilor.

pisi-cu-fata

Rasa de pisici Maine Coon. Aceste pisici de dimensiuni mari sunt in mod natural foarte sociabile si prietenoase. Se inteleg de minune cu copiii, insa sunt mai greu de intretinut. Totusi, cu o astfel de pisica, care trebuie periata zilnic, copiii vor deveni mult mai responsabili.

Rasa de pisici Manx. Pisicile fara coada din aceasta rasa adora sa fie in centrul atentiei, insa in acelasi timp sunt animale sociabile, prietenoase si devotate.

Rasa de pisici Persana. Ca si pisicile din rasa Maine Coon, pisicile persane au nevoie ca blana lor sa fie zilnic periata. Asadar, pregateste-te pentru acest tip de angajament inainte de a adopta o astfel de pisica. Sunt pisici sociabile, care au nevoie de multa atentie din partea stapanilor.

Selectarea pisici ideale pentru copilul tau

Inainte de a aduce in casa o pisica, mai intai trebuie sa obisnuiesti copilul cu acest animal. Atunci cand se intalneste pentru prima oara cu un copil, pisica trebuie sa se apropie rapid de copil si sa ii arate afectiune.

Daca pisica incepe sa toarca, este un semn bun! De asemenea, atunci cand este mangaiata sau manipulata, pisica nu trebuie sa muste sau sa zgarie. In plus, la intalnirea cu un copil, pisica nu trebuie sa se ascunda. In caz contrar, este un semn ca nu se va obisnui intr-o locuinta zgomotoasa si agitata, cu copii!

2088 Total Views 1 Views Today

Tags: , , , ,

Copyright Petsmag.ro © 2015. All rights reserved.

Posted July 31, 2015 by Aniela Deby in category "pisici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *