February 22

Totul despre ingrijirea ochilor canini

După cum deja știți câinii sunt foarte dependenți atât de ochii pe care îi au cât și de nas, gură, urechi și ochi. Viziunea lor este să aibă o vedere cât mai clară pentru a interacționa cu lumea. Ce nu știm însă că sunt foarte multe rase care sunt predispuși de mici la probleme oculare. Cred că cele mai bune soluții sunt pentru a le preveni și sunt bine de știut câteva detalii și sfaturi.

Cum fac câinii infecții oculare?

Nu este necesar decât să îi intre ceva în ochi care conține bacterii. De alte ori câinele își poate infecta ochii și la contactul cu un alt câine infectat deja. Semnele care duc spre o infecție oculară canină sunt următoarele: Plâns excesiv, sensibilitate la lumină, roșeață și încă câteva aspecte care diferă în funcție de rasă. Rasele predispuse la infecții oculare includ: Cooker-ul Spaniel, Maltez-ul, Pechinez-ul, Pudel-ul, Pug-ii, si Shih-Tzus.

Cataracta

Toate rasele de câini pot dezvolta cataracta, și în general se pot obține de la probleme ale sistemului imunitar sau cel de hrănire. Dar unele rase sunt mai sensibile decât altele. Acestea includ: Cocker American , Bichon Frise, Boston Terrier, Havanese, Schnauzer miniatural, Pudelul miniatură și standard de terrieri mătăsoase și terrieri vulpe netede.

Pleoape în creștere- Entropion

De asemenea, cunoscut sub numele de entropion, cu această condiție, pleoapele câinelui va crește de fapt  spre interior, la frecare va fi împotriva corneei și provoacă multe pagube și disconfort. Deși poate apărea la orice câine, entropion este o problemă de sănătate de lider în rase, cum ar fi Akita, American Staffordshire Terrier, Bloodhound, Shar Pei-Chinese, Chow Chow, Bullgod englez, Mastiff Englez, Great Dane, Bulldog Napolitană, Rottweiler, Spaniel , Vizsla, și Weimaraner.

Prolaps al pleoapelor
Acest lucru poate sună ciudat, dar fiecare câine are o a treia pleoapă. Glanda acestei pleoapei protejează corneea de secretoare pentru lacrimi. Uneori, însă, această glanda poate deveni umflată și expusă.
Când acest lucru se întâmplă, puteți vedea mucus galben care indică iritarea. Rase Brachycephalic sau “cu fețe plate”, cum ar fi Pekinez, PUG, și Shih-tzu au de obicei această problemă.

Ce părere aveți, cățeii voștri s-au confruntat cu astfel de probleme? În noul material veți citi despre cum trebuie să-i ferim de problemele ochilor!

1066 Total Views 1 Views Today

Tags: , , ,

Copyright Petsmag.ro © 2015. All rights reserved.

Posted February 22, 2015 by Aniela Deby in category "catei", "in general

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *