June 16

Vaccin împotriva Giardiei

Pentru că acum câteva zile am discutat despre ceea ce este Giardia și ce înseamnă această boală pentru un câine, ne-am gândit să vă aducem la cunoștință cum stă treaba cu schema de vaccinare de care dispune fiecare cățel în parte. Vaccinul impotriva giardiei poate fi efectuat cainilor incepand cu varsta de 8 saptamani.Proprietarii de canise, adaposturi de animale si pet shop-uri, dar si crescatorii si proprietarii de animale de companie care cresc mai multe exemplare sunt sfatuiti sa isi vaccineze animalele impotriva giardiei, deoarece riscul de contactare a acestei infectii este mult mai mare in spatiile aglomerate.

652x450_065641-vaccin-catel

Vaccinul impotriva giardiei se efectueaza la cainii sanatosi din punct de vedere clinic si deparazitati intern si extern, incepand cu varsta de 8 saptamani. Rapelul se efectueaza la un interval de 2-4 saptamani, iar imunitatea dureaza pana la un an de zile. Medicii veterinari recomanda rapelurile anuale pentru mentinerea imunitatii. Ca in cazul oricarui vaccin, si dupa vaccinarea impotriva giardiei cainii nu trebuie supusi antrenamentelor si eforturilor intense timp de o saptamana. De asemenea, animalele vaccinate trebuie izolate timp de o saptamana de alte animale de companie sau copii.

SCHEMA VACCINARE LA CAINI

Pana la varsta de 5 – 6 saptamani cateii sunt protejati de anticorpii maternali. Astfel, vaccinarea este bine sa aiba loc dupa aceasta perioada!

VARSTA VACCIN
4 saptamani Deparazitare interna si externa
6 saptamani Vaccin impotriva parvovirozei si jigodiei
8 saptamani Vaccin polivalent DHPPIL
10 saptamani (optional) Vaccin monovalent impotriva coronavirozei
12 saptamani Vaccin hexavalent DHPPILR
Anual Vaccin antirabic
Optional Vaccin impotriva bolii Lyme
Optional Vaccin impotriva tusei de canisa
Optional Vaccin impotriva giardiei
Anual Deparazitari interne si externe

 

857 Total Views 1 Views Today

Tags: , , ,

Copyright Petsmag.ro © 2015. All rights reserved.

Posted June 16, 2015 by Aniela Deby in category "catei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *