October 6

Vaccin polivalent DHPPIL

Al doilea vaccin pentru caini trebuie administrat la varsta de 8 saptamani. Acesta va fi un vaccin polivalent, care contine tulpini de virus contra parvovirozei, jigodiei, hepatitei infectioase Rubauth (notata cu litera H) si mai multe tulpini contra leptospirozei (notata cu litera L) si o tulpina contra virusului parainfluentei canine (notata cu Pi).

Acest vaccin se efectueaza in decurs de 2-3 saptamani de la primul vaccin. In unele cazuri, este necesara reefectuarea primului vaccin, impotriva parvovirozei si jigodiei, dupa care se trece la acest vaccin.

Vaccinul polivalent DHPPIL este recomandat si pentru revaccinarea anuala, in asociere cu alte tipuri de vaccinuri, in special impotriva rabiei.

Ce se intampla dupa vaccinare

Dupa vaccinare, antigenii din vaccin patrund in organism, unde sunt recunoscuti ca agenti straini. In acelasi timp, organismul activeaza o serie de mecanisme de aparare, care duc la formarea deanticorpi. Anticorpii formati sunt specifici impotriva fiecarui antigen determinant continut de vaccin. Astfel, acesti anticorpi protejeaza organismul in urma unui contact contaminant ulterior.

Doza de administrare a acestui vaccin este de 1 ml, indiferent de varsta, greutatea si rasa cainelui si se efectueaza subcutanat, in zona spetei.

Vaccinul polivalent DHPPIL se aplica numai animalelor sanatoase clinic! Dupa vaccinare, cainele va fi ferit de antrenamente si eforturi prelungite, timp de o saptamana.

 

Prescurtarile vaccinurilor:

  • D – distemper
  • H – hepatita infectioasa
  • P – parvoviroza
  • Pi – parainfluenta canina
  • L – leptospiroza
  • R – rabie.

 

SCHEMA VACCINARE LA CAINI

Pana la varsta de 5 – 6 saptamani cateii sunt protejati de anticorpii maternali. Astfel, vaccinarea este bine sa aiba loc dupa aceasta perioada!

VARSTA VACCIN
4 saptamani Deparazitare interna si externa
6 saptamani Vaccin impotriva parvovirozei si jigodiei
8 saptamani Vaccin polivalent DHPPIL
10 saptamani (optional) Vaccin monovalent impotriva coronavirozei
12 saptamani Vaccin hexavalent DHPPILR
Anual Vaccin antirabic
Optional Vaccin impotriva bolii Lyme
Optional Vaccin impotriva tusei de canisa
Optional Vaccin impotriva giardiei
Anual Deparazitari interne si externe

 

588 Total Views 1 Views Today

Tags: ,

Copyright Petsmag.ro © 2015. All rights reserved.

Posted October 6, 2015 by Aniela Deby in category "Ajutor! Întrebări și răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *