June 28

Vaccinul impotriva leucemiei și alte tipuri de rapel vaccin

Vaccinul impotriva leucemiei feline este un vaccin pentru pisici care contine o proteina a virusului leucemiei feline (FeLV). Acest vaccin se administreaza pisicilor incepand cu varsta de 8 saptamani.Leucemia felina este o boala grava care afecteaza sistemul imunitar al pisicilor si este cauzata de un retrovirus. Vaccinul impotriva leucemiei se utilizeaza pentru a preveni simptomele bolii si pentru a impiedica virusulsa ramana in sange.

cand trebuie vaccin pisica

Vaccinul se administreaza puilor de pisica sub forma de doua injectii sub piele. Prima injectie se administeaza atunci cand pisica are varsta de 8 saptamani, iar a doua injectie dupa 3-4 saptamani. Apoi, rapelul este recomandat in fiecare an, pentru a pastra imunitatea organismului. Vaccinul impotriva leucemiei feline trebuie administrat numai pisicilor sanatoase si deparazitate in prealabil. Dupa vaccinare, pisica trebuie izolata de alte animale de companie si copii, timp de o saptamana. De asemenea, este indicat sa fie protejata de stres si activitati fizice solicitante. Vaccinul nu trebuie administrat pisicilor gestante sau care alapteaza!

SCHEMA VACCINARE PISICI

Pana la varsta de 7 – 8 saptamani, pisicile sunt protejate de anticorpii materni. Astfel, este indicat ca vaccinarea sa inceapa dupa aceasta perioada!

VARSTA VACCIN
4 – 6 saptamani Deparazitare interna si externa
8 saptamani Vaccin tetravalent RCPCH
10 saptamani Rapel Vaccin tetravalent RCPCH
12 saptamani Vaccin tetravalent si antirabic
Anual  Vaccin antirabic
Anual Deparazitari interne si externe
Optional Vaccin impotriva leucemiei feline
Optional Vaccin impotriva tusei de canisa
   

 

1013 Total Views 1 Views Today

Tags: , , ,

Copyright Petsmag.ro © 2015. All rights reserved.

Posted June 28, 2015 by Aniela Deby in category "pisici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *