February 18

Vitamine si suplimente pentru caini

Poate v-ați întrebat dacă și cățeii la fel ca oamenii pot să ia multivitamine. După cum știți, câinii pot beneficia cel puțin o treime din ei, aceste vitaminte care îi pot ajuta ca organismul să ruleze corect. E la fel ca la oameni. Vitaminele îi vor ajuta ca organismul lor să ruleze corect, vor ajuta la creșterea masei musculare și sunt esențiale pentru digestie. Un stăpân care își dorește ca patrupedul lui să fie sănătos îi va administra atât vitaminele cât și suplimentele nutritive. De ce?

Sunt esențiale pentru menținerea sănătății câinelui, și un deficit de o  anumită vitamină poate cauza probleme de sănătate, care pot avea uneori efecte grave și de lungă durată. Dar aici e vestea bună: Majoritatea producatorilor de produse alimentare pentru animale de companie care folosesc ingrediente de înalta calitate, hrana lor va fi bine echilibrată, oferind dreptul de suma de vitamine și nutrienți de care are nevoie câinele tau.

De fapt, fără completare poate fi foarte dăunător câinelui. De ce? Pentru că în timp ce nu au suficient surplus de o anume vitamină poate fi o problemă, având prea mult de o anume vitamină poate cauza probleme, de asemenea. Există două tipuri principale de vitamine: solubile în apă și solubile în grăsime. Excesul de vitamine solubile în apă, cum ar fi vitamina C și vitamina B1, sunt pur și simplu eliminate în urinare, astfel încât acestea de obicei nu provoacă probleme de sanatate de lungă durată.

Dar vitaminelor solubile în grăsime sunt stocate în ficat și țesutul gras, la fel de mult din acestea pot provoca probleme serioase. De exemplu, câini, in special puii de rasă mare, pot suferi de probleme scheletice din cauza a prea mult calciu. Un exces de vitamina A poate provoca deshidratare, dureri articulare, sau deteriorarea vaselor de sânge. Și un nivel ridicat de vitamina D poate duce la o pierdere a poftei de mâncare și atrofie musculara.

Deci, cum stiți dacă cainele vostru ar avea nevoie de un supliment de vitamine?

Câinele este diagnosticat cu o vitamina sau cu o  deficiență de minerale. Dacă acesta este cazul, medicul veterinar vă va  recomanda un singur supliment de vitamine, nu opțiunea de multivitamine. Câinele este diagnosticat cu o boală care poate fi tratată doar cu un Supliment. De exemplu, un câine cu dermatoză va putea răspunde la zinc, și osteoartrita va  putea fi facilitată cu un supliment de vitamina E. Din nou, ar trebui să se consulte cu medicul veterinar pentru recomandări, pentru că e necesar să știți: folosiți doar suplimentele și vitaminele prescrise de medic.

Poate cățeii voștri refuză să mănânce anumite tipuri de alimente sau suferă de o pierdere a poftei de mâncare. Poate fi o serie de motive pentru acest lucru: o afecțiune, probleme de comportament, și chiar bătrânețe. Puteți ajuta la prevenirea unora dintre problemele de sanatate care pot apărea, prin completarea cu o serie de multivitamine care să facă față cu problema de baza. În orice situație, consultați întotdeauna cu medicul veterinar înainte de a începe adăugarea de suplimente.

Un medic veterinar vă va ajută dacă aveți nevoie să creșteți un câine sănătos și plin de vitamine!

804 Total Views 1 Views Today

Tags: , , ,

Copyright Petsmag.ro © 2015. All rights reserved.

Posted February 18, 2015 by Aniela Deby in category "catei", "in general

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *